Diari La Veu del País Valencià
Ulleye presenta el ‘Festival de la Cançó de Xàtiva, 1947-1955’ a Alcoi

RedactaVeu / Alcoi

Des de 1974 fins a 1995, va haver-hi anualment un esdeveniment dins de la programació de la Fira d’Agost de Xàtiva amb el nom de Festival de la Cançó, majoritàriament, o amb una altra denominació, per exemple Festival Folk de Xàtiva o Nit de Cançó i Marxa, que presentava la música i veu en la nostra llengua, el català de valència, fonamentalment. En total 22 edicions van tenir lloc. S’han numerat de l’1 al 22 Festival de la Cançó de Xàtiva. Entre aquells primers anys i les últimes raneres del Festival, van passar pel mateix la majoria de noms representatius de la Cançó. Un llibre repassa la seua historia i 3 CD ens donen a conèixer la música i la lletra que allí ressonava.

Ovidi Montllor, nascut a Alcoi el 2 de febrer de 1942, és un referent de la cançó al País Valencià i a tota la zona de parla catalana. Poeta, actor, cantautor, etc. ens va deixar primerencament fa ara 20 anys, als 53 anys d’edat, un 10 de març de 1995. Hui és un patrimoni cultural de la nostra terra, patrimoni de la cançó, de la poesia, del cinema i del teatre.

Ovidi Montllor va participar com a cantautor 4 vegades en el festival de la Cançó de Xàtiva, l’última a l’agost de 1993 amb un concert homenatge a un altre valencià il·lustre, Vicent Andrés Estellés, acompanyat del seu inseparable Toti Soler a la guitarra. D’Estellés, Ovidi deia que des dels temps d’Ausiàs March no va haver-hi un altre poeta al País Valencià com ell.

Ulleye vol també “sumar-se a l’homenatge i record d’aquest treballador de la paraula, Ovidi Montllor, dedicant-li aquest nou projecte”.

Comparteix

Icona de pantalla completa