Diari La Veu del País Valencià
Castelló de la Ribera celebra la Fira de Santa Llúcia amb un complet programa d’activitats

RedactaVeu / Castelló de la Ribera.

Un any més l’Ajuntament programa un conjunt d’actes dins de la tradicional Fira de Santa Llúcia. Concerts, cercaviles, teatre (amb Xavi Castillo), mercats, exposicions, etc. al llarg de tot un mes mostraran la vitalitat de la vida cultural i associativa de la població.

Programa

Homenatge als majors de 85 anys

Divendres 11 de desembre Auditori Municipal Rex. 15.00 h

Aquests seran els actes per ordre cronològic:

– Ball a càrrec del grup Bojos per la Dansa.

– Lliurament de plaques commemoratives.

– Gimnàstica a càrrec del grup de Jubilats.

– Recital de poesies a càrrec d’Eduardo Benetó.

– Una vegada finalitze l’acte tindrem xocolatada a la Llar dels Jubilats.

Presentació́ del llibre ‘Castellonies’ en homenatge a Eduard Soler i Estruch

Divendres 11 de desembre Saló d’actes de l’Obrera. 19.30 h.

Nou escriptors del poble han confegit un llibre que portarà̀ per títol ‘Castellonies’. En la seua major part, es tracta de relats de ficció́ i hi ha també́ algun escrit memorialístic, però̀ en tots ells l’acció́, verídica o inventada transcorre al poble. A més, uns altres nou castellonencs han il·lustrat els textos, de manera que tot plegat constitueix un fet inèdit i històric: un llibre sobre Castelló́ fet per dihuit persones del poble (nascuts o habitants, homes i dones). Els autors: Juli Alandes, Maurici Belmonte, Robert Borja, Rafael Estrada, Tobies Grimaltos, Eli Llorens, Xavier Martí, Dani Sanjuán i Frederic Sentandreu.

Els il·lustradors: Josep Alfonso, Clàudia Barber, Itziar Dalmau, Maria Estrada, Majo Ferrando, Guillem Grimaltos, Ximo Murillo, Ximo Santapau i Imma Uberos. Intervindran: Els autors i il·lustradors, Emili Gascó i la Regidora de Cultura.

Fira Tradicional Valenciana

Del 12 al 14 de desembre, Plaça de l’Església. D’11.00 a 14.00 h i. de 16.30 a 21.30 h. Fira tradicional valenciana, tindrem passacarrers de tabal i dolçaina, cabuts, podreu provar els gegants amb el taller participatiu que s’ha muntat. Descarregat també́ la música tradicional del poble des de www.marededeu.com. Inauguració́ dissabte 12 a les 12.00 h.

Concert tradicional de Fira 2015

Dissabte 12 de desembre Auditori Municipal Rex. 19.30 h. Banda Simfònica Lira Castellonera. Beatriz Fernández Aucejo, directora, Rafael Mas, solista de timbals .

Mercat de Plantes i Flors

Diumenge 13 de desembre Plaça de l’Om. De 10.00 a 14.00 h. Taller Floral, exposició́ i venta de plantes i flors, etc.

Tallers Florals Fira de Santa Llúcia 2015

Diumenge 13 de desembre Plaça de l’Om. 10.00 h.

Els participants s’ensenyaran a elaborar dos tipus de centres florals, un d’estil lliure i un altre nadalenc. Inscripcions: Fins dijous 10 de desembre a la Biblioteca / Casa de la Cultura. Preu: 10 €.

Fira d’entitats

Diumenge 13 de desembre Carrer Major i Plaça de l’Om. De 10.00 a 14.00 h.

Les entitats del poble que ocupen el centre de la població́ trauen al carrer el que han fet durant tot l’any, activitats participatives, coneixement de les entitats, etc.

Xavi Castillo: Veriueu-ho!

Diumenge 13 de desembre Auditori Municipal Rex. 19.00 h. Continuant en la línia encetada en el monòleg anterior, al Xavi Castillo: Veriueu-ho! desenvoluparem el concepte ‘teatre d’investigació́’, un repàs crític satíric i bufonesc de l’actualitat. Donatiu: 10 € . Organitza: Comparsa ‘El Castellet’. Venda anticipada a Electrodomèstics Climent i Calçats Albero.

Concert coral mixte

Diumenge 13 de desembre Església Parroquial. 18.00 h. Concert del grup coral de l’Associació́ de Jubilats i Pensionistes. Donatiu: 1 € . Organitza: RESPIR.

Audicions de Nadal

Dimarts 22 de desembre. Auditori Municipal Rex. 19.00 h. Escola de música La Lira.

Concert de Nadal

Dimecres 23 de desembre. Auditori Municipal Rex. 9.30 h. A càrrec de l’Orquestra Filibert Estrela. Entrada Lliure.

Passacarrer de Nadales

Dijous 24 de desembre. 18.30 h. La Banda Jove i el Cor d’Educands ‘La Lira’ dirigits per Raül Seguí. Recorregut: Col·legi Sant Domènec – Església – ajuntament.

Exposicions

– Associació de Jubilats i Pensionistes. Exposició de pintures. Del 9 al 14 de desembre. Sala Polivalent.

– Exposició ‘Castellonies’. De l’11 al 13 de desembre. Saló d’actes de l’Obrera.

– Exposició Betlem. Fins el 6 de gener de 2016. A l’Obrera.

Escola de Nadal

23, 24, 28, 29, 30, 31 de desembre de 2015, 4 i 5 de gener de 2016. Al CEIP Severí Torres De 9.00 a 13.30 h. Activitat organitzada per L’AMPA del CEIP Severí Torres, l’AMPA del Col·legi Hernández i l’Ajuntament. Preu soci AMPA: 42€. No soci: 45€. A partir del segon germà inscrit: 35€.

Comparteix

Icona de pantalla completa