Diari La Veu del País Valencià
La Policía Local de València amenaça a un periodista al Cabanyal
La Comissió Executiva de la Unió de Periodistes Valencians expressa el seu malestar davant els fets que ha patit un dels seus associats que, mentre enregistrava imatges per a un reportatge, ha estat amenaçat per agents de la Policia Local de València.

L’Executiva, que ha conegut els fets i ha tingut accés al brut de les imatges, considera que els agents s’extralimiten en les seues funcions com a membres d’un cos de policia, dirigint-se al periodista en termes inadmissibles, amb amenaces i coaccions. Van menysprear, fins i tot, la seua identificació com a periodista quan la va mostrar.

Davant aquestos fets, la Comissió Executiva de la Unió de Periodistes Valencians recorda que el dret a la llibertat d’expresió no pot ser vulnerat de forma arbitrària per cap agent de l’ordre públic.

El respecte a aquest dret, recollit a l’article 20 de la Constitució, és una de les garanties de la qualitat democràtica en la nostra societat. En aquest sentit des de la Unió de Periodistes recordem la campanya #sinperiodismonohaydemocracia, posada en marxa per la FAPE amb l’objectiu fonamental de fer arribar a la societat el missatge que els periodistes som imprescindibles per a l’enfortiment de la democràcia i que a més sense periodisme no hi ha llibertats.

Des de la Unió de Periodistes exigim que l’Ajuntament de València es comprometa a garantir als professionals de la informació el dret a exercir la seua tasca sense cap intromissió arbitrària de les forces de l’ordre públic.

Comunicat de la Unió de Periodistes Valencians

Comparteix

Icona de pantalla completa