La Policía Local de València amenaça a un periodista al Cabanyal

La Unió de Periodistes censura el comportament dels agents
10 abril 2013 01:00h
La Comissió Executiva de la Unió de Periodistes Valencians expressa el seu malestar davant els fets que ha patit un dels seus associats que, mentre enregistrava imatges per a un reportatge, ha estat amenaçat per agents de la Policia Local de València.

L'Executiva, que ha conegut els fets i ha tingut accés al brut de les imatges, considera que els agents s'extralimiten en les seues funcions com a membres d'un cos de policia, dirigint-se al periodista en termes inadmissibles, amb amenaces i coaccions. Van menysprear, fins i tot, la seua identificació com a periodista quan la va mostrar.

Davant aquestos fets, la Comissió Executiva de la Unió de Periodistes Valencians recorda que el dret a la llibertat d’expresió no pot ser vulnerat de forma arbitrària per cap agent de l'ordre públic.

El respecte a aquest dret, recollit a l'article 20 de la Constitució, és una de les garanties de la qualitat democràtica en la nostra societat. En aquest sentit des de la Unió de Periodistes recordem la campanya #sinperiodismonohaydemocracia, posada en marxa per la FAPE amb l'objectiu fonamental de fer arribar a la societat el missatge que els periodistes som imprescindibles per a l’enfortiment de la democràcia i que a més sense periodisme no hi ha llibertats.

Des de la Unió de Periodistes exigim que l'Ajuntament de València es comprometa a garantir als professionals de la informació el dret a exercir la seua tasca sense cap intromissió arbitrària de les forces de l'ordre públic.

Comunicat de la Unió de Periodistes Valencians
 
next