Presentació hui de ‘Cròniques de la transició valenciana (1972-1985)’

L’acte de presentació del llibre de Jaime Millás tindrà lloc aquest dimecres dia 9 al MuVim
8 desembre 2015 01:00h

RedactaVeu / València.

Aquest dijous tindrà lloc la presentació del llibre de Jaime Millás ‘Cròniques de la transició valenciana 1972-1985’, el qual recull els millors articles i entrevistes del periodista Jaime Millás escrits en la seua primera etapa professional. Es tracta d’un volum de 700 pàgines editat per la Institució Alfons el Magnànim. ACICOM col·labora en la seua presentació.

Jaime Millás arreplega el seu testimoniatge periodístic de la Transició. L’autor va escriure en El País i en ‘Triunfo’, entre altres mitjans, durant aquella etapa. El llibre aporta el seu testimoniatge de la Transició en un llibre que arreplega dos centenars de cròniques i entrevistes d’aquella etapa clau en la història espanyola. Bona part d’elles van ser publicades des de València en El País, periòdic en el qual va escriure des de la seua fundació en 1976 fins a l’any 1985. Altres articles van aparèixer en la revista Triunfo.

La presentació de ‘Cròniques de la Transició Valenciana’, editorial Alfons El Magnànim, tindrà lloc al Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVim) pel seu director, Rafael Company, el president de l’associació Acicom, José Ignacio Pastor, el periodista Juan Magraner i l’exconseller i professor Joaquín Azagra.
 

En el pròleg, l’adjunt a la direcció d’El País, Juan Cruz afirma que els articles inclosos en el volum “no són cròniques polítiques o culturals tan sols: el de Millás és un espill a la vora del camí, doncs ací està posat per un ser compromès amb el seu temps”. Les cròniques estan agrupades en 10 àrees temàtiques, que van des del canvi de model social que va experimentar Espanya i la nova política parlamentària a la defensa del medi ambient, l’art i la cultura.

L’obra compta amb un índex onomàstic amb vora 300 noms propis així com amb una breu cronologia de l’època. Millás dona una acurada visió de la realitat valenciana, amb un estil directe a la vegada que ben documentat i de fàcil lectura, que després de 40 anys encara són vigents molts dels anàlisi que aporta i a la vegada ens ajuda a comprendre millor el nostre present al conèixer millor d’on venim  en el nostre recent passat.

Una lectura que es gaudeix i una aportació imprescindible per aquells que eren menors d’edat o no havien nascut encara en aquest període de la transició valenciana 1972-1985.


next