Diari La Veu del País Valencià
Debat a la UV amb motiu del #10D, Dia Internacional dels Drets Humans
RedactaVeu / València
Fabián Salvioli és advocat, màster en Relacions Internacionals i doctor en Ciències Jurídiques per la Universitat Nacional de la Plata, director de l’Institut de Drets Humans d’aquesta Universitat, en la qual també imparteix classes com a professor de Dret Internacional Públic. Fabián Salvioli, que va ser elegit president del Comitè de Drets Humans de l’ONU al març de 2015, també és membre de l’Assemblea General de l’Institut International de Droits de lHomme, amb seu a Estrasburg.
El Comitè de Drets Humans de l’ONU és un òrgan d’experts independents que supervisa l’aplicació del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics pels seus estats membres. Tots els estats membres han de presentar al Comitè informes periòdics sobre la manera en què s’exerciten els drets. A més, el Comitè ha d’examinar les denúncies entre els estats i té competència per a examinar les denúncies dels particulars en relació amb les suposades violacions del Pacte comeses pels estats membres.
Dirigit per la professora Cristina García Pascual i Rosario Serra, el màster i el programa de doctorat en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional de la Universitat de València, que s’imparteix per setè any consecutiu, ha rebut l’Esment d’Excel·lència del Ministeri d’Educació, que a l’Estat espanyol només han obtingut huit màsters d’àmbit jurídic. A més, l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València va obtenir una ajuda dins del programa Consolider-Ingenio 2010 per un projecte en el qual participen dotze grups de recerca de diferents universitats espanyoles, coordinat per l’Institut de Drets Humans Bartolomé de las Casas de la Universidad Carlos III de Madrid. Va ser la primera ocasió en què un equip format per investigadors pertanyents a l’àmbit jurídic va obtenir una ajuda d’aquest tipus, majoritàriament dirigida a contextos científics allunyats de les Humanitats i de les Ciències Socials.

Més informació en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa