Diari La Veu del País Valencià
La campanya mundial ‘Desemmascara els corruptes’ es llança des de València
Europa Press / València

En el Dia Internacional contra la Corrupció, Ugaz es troba de visita a València, on ha sigut rebut per l’alcalde, Joan Ribó, i on ha assegurat que és “un plaure estar a València i haver acceptat la invitació de les autoritats de la Comunitat Valenciana, fonamentalment per la presència d’una nova voluntat política”.

L’objectiu de l’entitat és “la lluita contra la impunitat i contra la gran corrupció” i Ugaz ha assenyalat que, amb motiu del Dia Internacional contra la Corrupció, volen “enviar-li un missatge al món i en particular als corruptes, que la societat civil està vigilant i farà el necessari per a perseguir-los”, primer mitjançant una “sanció legal” i “quan no s’aconseguisca, que siga sanció social”.

A més, ha explicat que han llançat la campanya mundial ‘Desemmascara els corruptes’ “per a votar per internet els casos més rellevants de corrupció en el món”. Els ciutadans van presentar 383 candidats a “més corruptes del planeta” i s’ha reduït a una llista de 15, d’entre els quals eixirà l’escollit el 9 de gener. “Per a nosaltres és molt simbòlic llançar aquesta campanya des de València, on en el passat, els missatges eren de casos de gran corrupció”, ha assenyalat.

Vacunes contra la corrupció

Per la seua banda, Joan Ribó ha assenyalat que la corrupció té com a “dos grans vacunes” la transparència, per a la qual han engegat mecanismes en el consistori, i la participació, ja que “les coses no s’han de fer a les fosques en un dinar”. A més, ha assegurat que la intenció de l’Ajuntament és que els indicadors de transparència milloren per a no estar “a la cua de les ciutats d’Espanya, com estàvem fins a aquest moment”.

Ribó ha comentat que “no ens podem oblidar” que al País Valencià “tenim un expresident de la Diputació i un exconseller a la presó, i un munt de causes en aquest ajuntament que estan per ací volant encara, una de les més conegudes, la de Fira València”. Amb la corrupció, ha afegit, “es perden molts recursos i tota la dignitat” i contra ella, volen “treballar de forma clara”.

Comparteix

Icona de pantalla completa