Camps, Flores o Cotino compareixeran en la ‘verdadera’ comissió del Metro

La nova comissió aprova un calendari de treball amb 19 sessions fins a juny a les Corts
10 desembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

El PSPV, Compromís, Ciutadans i Podem han aprovat aquest calendari de treball, que ha comptat amb l'abstenció del PP, ja que considera que no han de començar les compareixences fins que no es dispose de tota la documentació necessària. El grup popular ha reclamat totes les actuacions instruïdes sobre l'accident de metro del 3 de juliol de 2006, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides.

Destaquen les compareixences de l'expresident de la Generalitat Francisco Camps; l’exconseller i expresident de les Corts Juan Cotino; l’exconseller d'Infraestructures Mario Flores; l’exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) Marisa Gracia, així com Beatriz Garrote, que va ser presidenta de l'Associació de Víctimes del Metro, i diversos exresponsables de Ràdio Televisió Valenciana com Lola Johnson, Pedro García o Lluís Motes, a més de responsables i treballadors de l’FGV i representants sindicals.

El diputat del PP Alfredo Castelló, per la seua banda, ha assenyalat que no han rebut les actuacions judicials sobre l'accident del Metro requerits i ha posat l'accent que "necessitem la documentació judicial per a començar les compareixences", per la qual cosa s'ha abstingut en la votació del calendari.

Des del PSPV, Ana Barceló ha subratllat que "no hi ha cap problema en el fet que se sol·licite al jutjat que aporte les actuacions instruïdes, però açò no afecta, en cap cas, al pla de treball, perquè tenim suficient documentació i suficients dades per a poder iniciar els treballs”. A més, considera que les actuacions arribaran "a temps" abans que comencen les compareixences.

En la mateixa línia, la parlamentària de Podem Fabiola Meco ha indicat que "en aquests moments tenim una informació parcial i no hi ha cap obstacle a plantejar al jutjat que ens remeta la instrucció de les actuacions judicials", però "açò no és obstacle per a aprovar un pla de treball que té com a data d'inici el 15 de gener", ha postil·lat.

Per part de Compromís, Isaura Navarro ha manifestat que "el millor és tenir tota documentació al més prompte possible", mentre que el diputat de Ciutadans, Alexis María ha destacat que "les actuacions són rellevants, però no imprescindibles per a començar el pla de treball" i ha acusat el PP de "posar pegues a començar a treballar ja des del 15 de gener".

"No hi ha res més lluny de la nostra voluntat que voler retardar aquest assumpte", ha respost Castelló, qui ha criticat que la comissió sobre l'accident del metro es va constituir "80 dies després d'aprovar-la".
next