Diari La Veu del País Valencià
La UPV dedica la Setmana per la Llengua a l’Any Estellés
RedactaVeu / València

La Setmana per la Llengua que organitza la Universitat Politècnica de València (UPV) ja està preparada. Tindrà lloc del 22 al 26 d’abril i hi podrem trobar diversos actes amb motiu de l’Any Estellés. Els monòlegs d’Eugeni Alemany; el Dinar Estellés, amb Dr. Dropo i Àlvar Doménech; el teatre Bankabaret, per La Dependent; el ‘Concert per Estellés’, amb Pau Alabajos, Pau Miquel Soler i Naia, i el curtmetratge El cos mortal, formen la part principal de la programació.

La Setmana per la Llengua comença amb Eugeni Alemany que ofereix el seu espectacle T’ho dic sense acritud, el 22 d’abril, a les 19 hores, al Paranimf. El seu estil irònic, enginyós i divertit ha fet molt popular aquest valencià, que ara trasllada el seu humor de les pantalles de TV als escenaris teatrals, amb un espectacle 100% valencià i 100% imprevisible, que mostra “com es fan els programes de la tele o per què el país està com està”.

El dimarts 23 d’abril, Dia del Llibre, cal destacar el Dinar Estellés, que inclourà plats típics com l’arròs al forn, l’esgarrat, l’ensalada, la carabassa al forn… i que comptarà amb l’actuació de Dr. Dropo i Àlvar Doménech i la lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés, a càrrec dels participants, a les 14 hores, a l’Àgora.

Les persones interessades en la lectura d’un poema o d’una estrofa d’Estellés durant el dinar, han de comunicar-ho a través de l’adreça [email protected].

El mateix dia 23, a les 12 hores, tindrà lloc, a la planta baixa de la biblioteca, la inauguració de l’exposició ‘Vicent Andrés Estellés, poeta de meravelles’, que estarà oberta fins al 26 d’abril. I a una hora imprevista, la mobilització espontània (Flashmob) a l’edifici de la biblioteca.

Al campus de Gandia, a les 10 hores, tindrà lloc una lectura pública de poemes d’Estellés, al Pati dels Tarongers; i a les 19:30 hores, a l’Aula Magna, s’oferirà El cor tot ple de grills, un espectacle de poesia, música, dansa i teatre basat en l’obra de Vicent Andrés Estellés, a càrrec de La Rabera Eclèctica.

El dimecres 24 d’abril, a les 19 hores, a l’Auditori Alfons Roig (Facultat de Belles Arts), es representarà l’obra de teatre Bankabaret, a càrrec de La Dependent, una companyia de teatre d’Alcoi amb més de 20 anys de trajectòria.

El dijous 25 d’abril, a Gandia, a les 12 hores, s’iniciarà amb la projecció del curtmetratge Cos mortal –sobreEstellés–, dirigit per Carles Chiner i Toni Sendra, que es completarà amb un col·loqui posterior a càrrec del professor Josep À. Mas, del Departament de Lingüística Aplicada.

Concert per Estellés

I el mateix 25, a les 19 hores, a l’Auditori Alfons Roig (Facultat de Belles Arts), tindrà lloc un altre dels plats forts de la Setmana: ‘El Concert per Estellés’, amb l’actuació de Pau Alabajos, Pau Miquel Soler i Naia, que interpretaran poemes de l’il·lustre escriptor i preestrenaran algunes de les noves cançons.

El preu del dinar és de 3 euros i la recollida de tiquets és del 9 al 15 d’abril a l’Àrea de Promoció i Normalització Lingüística, i del 16 al 19 d’abril (de 12 a 16 h), a Com A Casa (C/ Ramon Llull, 31). L’entrada a la resta d’actes és lliure. La capacitat dels locals és limitada.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa