Diari La Veu del País Valencià
L’Orquestra i el Palau de la Música de València preparen un concert per a refugiats
RedactaVeu / València

Aquesta setmana la presidenta del Palau de la Música de València i regidora del Consistori, Glòria Tello, juntament al titular de l’orquestra Yaron Traub van presentar el projecte social que es durà a terme al llarg d’aquest mesos, així com la programació didàctica per a escolars i els concerts per a nadons i per a infants on destacaven el canvi de rumb respecte a aquests concerts bescanviant la fantasia encarida de Disney per propostes més terrenals, igual de fantàstiques però, més d’acord amb els temps en què ens ha tocat viure.

Poc després de presentar el projecte social, l’objectiu del qual és acostar l’Orquestra a les persones i col·lectius més vulnerables que no tenen accés a la seua música, l’Orquestra de València va visitar dijous, per primera vegada en la seua història, el centre Penitenciari de Picassent i divendres ho feia al Vestíbul Nord de l’Hospital La FE, un concert en què van tocar obres de Mozart, Leopold Mozart i una selecció de nadales.

El vestíbul ha estat ple de públic, personal de l’hospital i gent encuriosida per la fita amb l’Orquestra la qual ha interpretat la Petita Serenata Nocturna de Wolfgang Amadeus Mozart, la Simfonia dels Joguets de Leopold Mozart i nadales populars com Fum, fum, fum, Adeste Fideles i Nit de pau.

Pel que fa al concert al centre penitenciari l’Orquestra va tocar a la Unitat de Preventius del centre Penitenciari de Picassent, on els reclusos van seguir amb enorme interès les obres de Brahms, Bizet, Ginastera, Gerónimo Giménez i la BSO de Star Wars de John Williams, incloent-hi un bis demanat pels assistents.

Aquest projecte social continuarà durant el primer trimestre de l’any 2016, amb la tornada al febrer al Centre Penitenciari de Picassent, amb motiu de l’aniversari de la presó. A més s’està treballant en un concert per a refugiats al Palau, i altres línies d’actuació destinades a altres col·lectius i de caràcter especial.

Comparteix

Icona de pantalla completa