Diari La Veu del País Valencià
La filla de Franco continua sense pagar impostos?

Dies després de la mort de Franco, Joan Carles de Borbó va concedir a la filla del dictador el títol de “Duquesa de Franco, con Grandeza de España”. El Rei va concedir a Carmen Franco Polo, única filla del dictador, l’exempció de drets fiscals “en atenció a les excepcionals circumstàncies i mereixements que en ella concorren”, segons recull el Boletín Oficial del Estado del 26 de novembre de 1975.

Segons l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica (ARMH) el Reial Decret no està derogat i, per tant, la filla de Franco podria seguir gaudint del privilegi de no pagar impostos. Per tal d’esbrinar si això és cert, l’ARMH ha enviat una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, on li planteja cinc incògnites:

1. Es manté l’exempció fiscal a Carmen Franco Polo, filla del dictador Francisco Franco, que li va concedir Joan Carles de Borbó el 26 de novembre de 1975?

2. Carmen Franco Polo fa la declaració de la renda com qualsevol ciutadà i paga els seus impostos anualment?

3. En cas que porti a terme els seus deures tributaris com qualsevol ciutadà: des de la data del Decret (26 de novembre de 1975) fins quan va incomplir amb els seus deures fiscals emparant-se en les condicions del citat títol “con Grandeza de España”?

4. Existeix algun altre títol nobiliari, especialment si va ser concedit pel dictador Francisco Franco, que porti associat qualsevol exempció fiscal o benefici amb respecte a l’Estat?

5. En cas que Carmen Franco Polo no faci la declaració de la renda com li correspon a qualsevol ciutadà que hi està obligat pels seus ingressos: quines mesures pensen prendre per posar fi a aquest privilegi que vulnera el principi constitucional d’igualtat?

De moment l’ARMH no ha obtingut resposta del govern espanyol, que haurà d’admetre o desmentir si Carmen Franco Polo continua gaudint dels privilegis que li va atorgar el Rei després de la mort del dictador i “en atenció a les excepcionals circumstàncies i mereixements que en ella concorren” com a argument.

Notícia publicada en Racó Català.

Comparteix

Icona de pantalla completa