Diari La Veu del País Valencià
Josep Barberà: ‘Hem de tenir veu pròpia a Madrid. Ara decidim País Valencià’
RedactaVeu / València

Josep Barberà, cap de llista de la coalició ha explicat que “els valencians no existim per a Espanya com hem vist en els darrers debats televisius. Cal que tinguem veu pròpia en la propera legislatura i per això hem decidit sumar esforços en ‘Ara, País Valencià’, la coalició de l’esquerra valencianista. Per a alguns mai és el moment dels valencians, mentre seguim sense disposar dels recursos necessaris per millorar el nostre benestar. L’esquerra espanyola, no sempre és d’esquerres però sempre exerceix d’espanyola i actua contra els interessos dels valencians. Seguir a Espanya ens provoca una crisi extra per l’espoli fiscal que patim. Si gestionàrem els nostres recursos podríem eixir molt millor de la crisi i garantir els serveis públics que mereixem”.

Per a Albert Marín, d’ENV “Ara, País Valencià, és el punt de trobada d’aquelles formacions que venim de tradicions diferents i que busquen un estat propi per als valencians. Aquest 20 de desembre comencem un camí cap a la república valenciana després de presenciar una vegada i una altra com l’Estat Espanyol ens desvertebra com a poble. Durant la transició els valencians vam ser menystinguts, i ara, que s’enceta de nou el debat territorial, no ens podem permetre tornar a perdre el tren de la història. Necessitem el nostre model de relacions laborals i defensar, per exemple, el nostre dret civil propi que està recorregut al Tribunal Constitucional.

Per al candidat al Senat Joan Francesc Peris “estem en un moment històric per al País Valencià, l’Estat Espanyol i el món. El que més els preocupa és el problema territorial. Per a nosaltres allò més revolucionari és trencar l’Estat espanyol, un Estat on es vulnera constantment la llei, per això ens hem unit aquells que volem canviar-ho tot. Ara és el moment, amb les aguditzacions del conflicte territorial, d’afrontar un nou model d’Estat i hem d’estar al costat dels qui volen exercir el dret a decidir. Estem patint una deriva recentralitzadora com hem vist amb la llei Wert amb un 50% de continguts del currículum dictats des de Madrid, mentre els nostres joves no coneixen la nostra història. En aquestes eleccions ens juguem també el nostre futur ambiental. Cal recordar que una de les primeres mesures del PP en arribar al govern va ser acabar amb les primes de l’energia solar, entrebancant la democratització de la producció que ens farà caminar cap a la sobirania energètica.”

Comparteix

Icona de pantalla completa