Mònica Oltra: ‘El PP té la llengua més llarga que la memòria’

Antonio Montiel: "Farem de les violències de gènere una qüestió d'Estat"
12 desembre 2015 01:00h
RedactaVeu / Castelló de la Plana

L'acte, presentat pel vicealcalde de Castelló, Enric Nomdedéu, i la diputada de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, han intervingut la portaveu de Compromís, Mónica Oltra, el secretari de Podem, Antonio Montiel, el diputat de Compromís Vicent Marzà, així com la número 1 de la candidatura per la demarcació de Castelló, Marta Sorlí, la número 2, Claudia Varella; el cap de llista al Congrés per València, Joan Baldoví, i la número 2, Àngela Ballester.

La portaveu de Compromís i vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha afirmat que "el PP té la llengua més llarga que la memòria" i "pretenen que la ciutadania oblide que aquesta legislatura ha estat la pitjor en dècades i en la qual s'han aprovat les lleis més perverses de la història ". No obstant això, va afegir Oltra, "en aquests huit dies que li queden a Rajoy, hem de ser els ambaixadors de la memòria i del canvi. Tenim un exèrcit, un exèrcit guanyador, de la gent honrada, que és l'orgull de ser valencians i valencianes i hem d'anar porta a porta per fer realitat la segona part del canvi que es va iniciar el 24 de maig ". "La nostra causa és la gent honrada, la gent més vulnerable. Els que venim del poble no hem de baixar la cara davant de ningú, hem de fer memòria amb alegria, amb somriures, per omplir les urnes d'esperança, de futur, perquè canviarem la política ".

 
Oltra ha recordat que en aquesta mateixa legislatura, es va produir "el rescat a la banca traient els diners de la Sanitat, de l'Educació i de les persones en situació de dependència, i mentre amb una mà rescataven la banca, amb una altra desposseïen els serveis públics i estafaven amb les preferents la gent senzilla ". "Mentre Rato tocava la campana de Bankia, saquejava les nostres caixes, o donava préstecs a Cotino per no tornar. Això és el PP. Això és Rato, Rajoy, Aznar... és el mateix ".

La portaveu de Compromís ha detallat que "el PP saquejava les caixes públiques per perpetuar-se al poder, perquè el finançament il·legal d'un partit es fa per perpetuar-se, dopats pels diners dels constructors als quals els fan amnisties fiscals, com Bárcenas i després es repartien en sobres. I Rajoy també cobrava sobres, el problema dels sobres és que no hi cap la vergonya, només caben els diners bruts furtats als ciutadans".
 
 
 

 
"Aquesta és la legislatura de la llei d'educació pensada per als privilegiats; la dels contractes en diferit, la de l'expulsió dels nostres joves que s'han de buscar la vida en altres territoris i ara no els deixen votar, la legislatura en què hem fiat la creació d'ocupació en la Verge del Rocío ... ". "Amb els 5 milions d'euros de la Gurtel s'haguera pagat els dependents del País Valencià durant un mes; amb els 23 milions d'Emarsa haguérem construït 8 escoles; amb els 3,6 de Noos, s'haguera abonat la 'Renda garantida' d'un mes al País Valencià ".

Oltra ha recordat que "en aquesta legislatura, el País Valencià ha tornat a ser una regió pobra. Som a la zona vermella de pobresa, per això omplirem les urnes de vermell, de morat i de taronja ".

Per la seua banda, el secretari de Podem al País Valencià, Antonio Montiel ha centrat el seu discurs en la violència de gènere i ha recordat els últims episodis de les violències masclistes. "Aquestes dones són la nostra gent. Volem fer de la lluita contra les violències masclistes una qüestió d'Estat". Montiel ha censurat les últimes ocurrències del candidat de Ciudadanos, Albert Rivera, sobre el que aquest anomena "violència domèstica". "Sembla un venedor de preferents i s’hauria de preocupar del seu candidat Lorenzo Domingo, envoltat d'escàndols de corrupció en els anys huitanta". Segons Montiel, el partit de Rivera "està fabricat des de l'IVEX 35, perquè necessitaven un Podem de dretes". També ha recriminat que PP i PSOE oblidaren lluitar contra la pobresa energètica perquè "tenien 3 càrrecs en els consells d'administració de les elèctriques".

Per tot això, Montiel ha anunciat que "hem vingut a fer història i volem que els nostres diputats de Castelló, Sorlí i Varella, omplin de somriures el Congrés i inicien una nova forma de fer política. Els nostres néts estudiaran que va existir aquest moment històric per construir una societat igualitària, inclusiva i solidària ".

Marzà: "Han incinerat documents de CIEGSA per amagar l'escàndol"

El diputat autonòmic de Compromís i conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha dit que "el 24 de maig vam anunciar la fi de la pau als corruptes. I ara estem reconstruint l'educació valenciana perquè hem passat de les retallades al canvi". Marzà ha relatat que "estem obrint els calaixos de les conselleries i n'hi havia un que desprenia una olor molt putrefacta: CIEGSA. CIEGSA ha estat un exemple de balafiament des d'on els que venien eficàcia en la gestió, en realitat privatitzaven els beneficis i socialitzaven les pèrdues. Prometien escoles de les quals no tenien ni plans; i els col·legis acabaven costant el doble".

Segons Marzà, "en un dels calaixos també ens trobem la proposta de BIC de les Normes de Castelló, però a la carpeta posava: Arxivar. I això pretenien, arxivar a tot el poble valencià, però s'ha acabat ".

Malgrat tot això, i "malgrat un finançament injust, hem augmentat les beques de transport, les de menjador, les universitàries més d'un 20%, la investigació... perquè es poden fer les coses d'una altra manera". Per això, afirma Marzà, "el 20 de desembre podrem obrir els calaixos de Madrid, acabar amb la indignitat que ens ha portat a ser un poble pobre i seguir en peu per millorar les coses".
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next