Albert Rivera: ‘Podem fer fora el PP sense haver de votar PSOE i nacionalistes’

Veu possibilitats de "guanyar les eleccions als vells partits" si la participació se situa vora el 80%
13 desembre 2015 01:00h
Jose Soler / ACN / València
 
Albert Rivera ha afegit que segons els estudis de la formació, una participació per sota del 80% beneficia els partits tradicionals i ha remarcat que si hi ha vot a l'entorn del 80%, com  a l'any 1982, C's pot guanyar les eleccions. El candidat de la formació taronja ha fet aquestes declaracions als mitjans poc abans de l'inici de l'acte central de campanya a València, on ha estat acompanyat per la portaveu de C's a les Corts Valencians, Carolina Punset, i pel candidat Vicente Ten i el seu número dos, Toni Cantó.
 
Al Museu Príncep Felipe de València, a la Ciutat de les Arts i les Ciències, davant d'unes 1.200 persones, Albert Rivera ha iniciat l'acte amb un minut de silenci en memòria del segon agent de la policia espanyola mort a Kabul (Afganistan) i unes paraules de reconeixement a tot el personal desplegat a l'exterior.

El candidat ha recordat que mentre el míting s'estava celebrant en paral·lel s'ha convocat la reunió del pacte antigihadista i ha criticat Pablo Iglesias i Podem assegurant que no creu que algú puga ser president de l'Estat espanyol si no està dins del pacte antiterrorista.

Rivera també ha remarcat la necessitat que hi haja "més pactes" i ha dit que en els primers tres mesos de gestió convocarà la Mesa per l'Educació. El candidat ha mostrat la seua convicció que cal reformar el sistema laboral per fer-lo més estable i ha recordat la seua proposta d'un contracte indefinit des del primer dia, que l'únic que mesurarà si el treballador continua o no és el seu esforç i treball.

"No proposarem reformes, les farem", ha dit Rivera , que també ha afegit que no prometrà res més que responsabilitat, davant líders mandrosos i els que diuen que hi ha coses molt difícils de fer. "Proposem coses viables perquè C's és un partit que il·lusiona des del la raó", ha dit, "i no des del populisme".

Sobre la baixada d'impostos que ha promès Rajoy, C's ha dit que perseguirà els que defrauden i que es tracta de gestionar millor perquè "la millor política d'hisenda és gastar millor els diners".

"És el moment que els valencians demostren que sí que els importa que els roben"

A València, Rivera ha promès situar el País Valencià on es mereix però "no amb identitats i folklore" sinó amb "fets i infraestructures". El candidat ha afegit que C's és una gran oportunitat per als valencians perquè "podem fer fora el PP sense haver de votar PSOE i nacionalistes".

"És el moment que els valencians demostren que sí que els importa que els roben", ha dit Rivera, que ha remarcat que el 24-M ja van demostrar que això era possible i s'ha mostrat convençut que hi haurà un gran resultat al País Valencià.

El candidat s'ha compromès a impulsar una Llei de finançament "que parle de serveis i no de territoris" i que no els enfronte entrant en el joc de retreure's les culpes. Rivera ha argumentat que el fet que el partit haja nascut a Catalunya li dóna experiència "per saber què és utilitzar la identitat per tapar la mala gestió".

El líder 'taronja" ha vaticinat que C's "lluitarà de tu a tu amb els partits grans" i que és la millor opció perquè el PP "diu que tot va bé i no tocarà ni una coma", que el PSOE "ho vol derogar tot" i que Podem vol fer canvis però ha advertit que "els faran per a la majoria o els faran per a ells".

 
next