Col·lapse a Correus de cara al 20D i Nadal

Intersindical Valenciana denuncia la falta de previsió de l’empresa i considera que “cal fer fora una direcció que no gestiona correctament l’empresa"
14 desembre 2015 01:00h

RedactaVeu / València.

La Secció Sindical de la Intersindical Valenciana en Correus denuncia públicament la falta de previsió de la direcció de l’empresa pública de Correus que ha portat al col·lapse la seua gestió en aquest dies.

Per al sindicat la situació “és greu” en no haver previst que al mes de desembre coincidien tres campanyes: les eleccions sindicals de l’empresa, les eleccions estatals del 20D i el Nadal.

Aquesta manca de previsió ha suposat “una gran saturació de correspondència i paqueteria”. A hores d’ara, no s’han posat els mitjans per poder evitar el col·lapse per la gran quantitat de cartes, paquets, notificacions, vots per correu, propaganda electoral, felicitacions, regals…

Tot açò, “per evitar noves contractacions o el pagament de les hores extraordinàries”, segons Intersindical.

“L’empresa pretén que la plantilla faça més hores de les corresponents a la seua jornada sense que siguen retribuïdes malgrat ser un frau a la seguretat social i a la normativa laboral. La direcció de Correus no ha fet la seua feina com tocava, ara bé, no ha dubtat en augmentar les seues retribucions en un 18% tot i que la facturació ha disminuït un 17% i s’han retallat plantilles, drets i salaris del personal que hi treballa”, assenyalen des del sindicat.

Intersindical Valenciana considera que “cal fer fora una direcció que no gestiona correctament l’empresa i que només estan per cobrar sense pensar en el bé comú de l’empresa, de la plantilla  i de la ciutadania.  Per això, responsabilitza “els directius de la situació generada i dels trastorns que puga genera la seua nefasta gestió a la ciutadania en unes dates tan assenyalades”.next