Diari La Veu del País Valencià
Crevillent celebra l’aniversari de la II República
RedactaVeu / Crevillent

Compromís per Crevillent, com és habitual tots els anys, va organitzar un acte en commemoració de l’aniversari de la II República.

En la celebració d’aquest acte per l’aniversari de la República, Compromís va voler abordar dos aspectes vigents en el context polític actual. Un és, “la recuperació de la memòria històrica”, i l’altre és la situació política i social actual que “requereix noves formes de fer política on les persones i el benestar social, la transparència i l’honestedat en la gestió publica siguen la prioritat”.

En aquests moments, “les retallades econòmiques, els canvis de legislació i les practiques abusives del Govern, estan tenint com a conseqüència que a l’estafa que suposa la crisi econòmica, se sume una crisi institucional que posa en qüestió tot el sistema polític. A més, ha obert una gran desconfiança de la ciutadania cap als partits polítics tradicionals com mai l’havíem conegut”, expliquen des de la formació.

En aquest context, des de Compromís es va triar per a la xarrada el tema ‘Des de l’exili polític a l’exili econòmic’, exili al qual el 1.939 es van veure forçats milers de republicans a qui la repressió franquista va fer abandonar el nostre país. En l’actualitat, assenyalen, “milers de joves no tenen treball i no els queda una altra alternativa de futur que emigrar a altres països -que és una altra forma d’exili- ja que a l’estat espanyol no tenen futur”.

En l’acte es va realitzar una xarrada a càrrec d’Ignasi Candela Serna, portaveu comarcal de Compromís. En la segona part de l’acte es realitzarà un homenatge a les dones republicanes crevillentines, a càrrec de Diego Mas Botella.

També es va fer una actuació musical a càrrec de José Solano, Cayetano Candela i Paco Ferrández.

Comparteix

Icona de pantalla completa