Diari La Veu del País Valencià
CCOO s’oposa a l’eliminació de dos Jutjats d’Instrucció a València
RedactaVeu / València

El Consell General del Poder Judicial, amb el vistiplau de la Conselleria de Justícia i de la presidenta del Tribunal Superior de Justícia, pretenen eliminar un o dos Jutjats d’Instrucció de València a fi de crear un Jutjat d’Executòries penals i portar a València els Jutjats desplaçats penals a Paterna, Torrent i Alzira.

CCOO s’oposa fermament a aquestes mesures. D’una banda explica el sindicat, la supressió dels Jutjats Penals de Paterna, Torrent i Alzira, suposaria que la ciutadania d’aquests partits judicials hauria de desplaçar-se a València per a realitzar els tràmits en aquesta jurisdicció.

D’altra banda, la supressió de Jutjats d’Instrucció de la localitat de València, just quan entra en vigor la modificació de la Llei d’Enjudiciament Criminal que redueix el termini d’instrucció de les causes a 6 mesos, “és un despropòsit absolut, i més tenint en compte la complexitat d’algunes causes, com les de corrupció que es tramiten en molts d’ells”. Destaquen que, el cas Blasco i l’accident del Metro són alguns dels procediments que actualment s’instrueixen en el Jutjat d’Instrucció nº 21 de València, un dels condemnats a desaparèixer, amb el conseqüent retard injustificat que comportaria que haguera d’assumir-lo un altre òrgan i posar-se al dia del mateix un altre membre de la Judicatura.

La Junta de Jutges de València, celebrada divendres passat, s’ha pronunciat en contra de l’eliminació d’aquests Jutjats i confien que en el Ple de la Secretaria de Govern del Tribunal Superior de Justícia, que ha tingut lloc aquest matí, s’haja adoptat una postura en el mateix sentit.

Comparteix

Icona de pantalla completa