Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig rep en audiència l’expresident Pasqual Maragall, acompanyat d’Eliseu Climent
ACN / València

En la reunió també ha estat present el conseller valencià d’Hisenda, Vicent Soler. Pasqual Maragall ha visitat les dependències del Palau de la Generalitat Valenciana acompanyat de Climent abans de ser rebut en audiència per Ximo Puig. L’expresident català també ha visitat l’Ajuntament de València, on ha estat rebut per l’alcalde Joan Ribó.

Segons ha explicat l’Ajuntament de València a través d’una nota de premsa, Maragall i Ribó han compartit experiències comunes pel que fa al govern municipal, cadascun des de la perspectiva de la seua pròpia ciutat. Ribó ha expressat la “satisfacció per poder conversar amb una personalitat que ha marcat la història recent d’una de les principals ciutats de l’Estat, i poder contrastar opinions respecte dels governs locals”.

L’alcalde ha remarcat “la importància d’aprofundir en la cultura del pacte a l’hora de governar, precisament com a fruit de l’experiència comuna que els dos tenim com a alcaldes”. Ribó ha assenyalat com “un dels principis que ha de guiar els governs de consens és la confiança mútua i el diàleg constant” i, en aquest sentit, ha llançat la idea que “aquesta mateixa confiança i diàleg no només s’ha de quedar dins de les parets de l’Ajuntament, sinó que s’ha d’adreçar també a la ciutadania; un exercici que ja estem practicant a València i que els veïns i veïnes de la ciutat reclamaven, fins ara sense èxit”.

La trobada ha servit per a explicar a l’exalcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, la situació actual de la ciutat de València, des d’un punt de vista econòmic, social i polític.

Comparteix

Icona de pantalla completa