Diari La Veu del País Valencià
El Dia Internacional de l’Èuscar se celebra al Cap i casal. Vídeo

RedactaVeu / València.

El passat dia 3 de desembre va celebrar-se el Dia Internacional de l’Èuscar, com cada any. A València ja és el segon any consecutiu que se celebra al carrer. L’associació Euskaltzaleok, l’Euskal Etxea de València, ha organitzat un acte conmemoratiu d’aquesta data i per a fer-ho, ha tret l’aula al carrer per a mostrar i ensenyar èuscar als veïns i passetjants que passaven per la plaça del Pilar.

Enguany, la plaça ha estat envoltada de globus de colors amb missatges en basc. Cada participant expressava una paraula o frase que immediatament era traduïda a l’èuscar i, a continuació, transcrita a un globus que quedava penjat en la plaça. Per a deixar constància de l’acció al carrer, les imatges van ser gravades i muntades per l’artista Carles Montroi. El vídeo pot ser visitat en el web www.euskaltzaleok.net o a través del seu facebook i twitter.

A la gravació massiva de persones vianants assistiren alguns representants polítics i referents culturals, veïns de Velluters, estudiants bascos que viuen a València, turistes i estudiants d’èuscar de l’associació Euskaltzaleok.

Durant l’acte també es repartiren tríptics amb les activitats de l’associació i vocabulari de supervivència per a viatjar a Euskal Herria.

Els representants d’Euskaltzaleok Valentzia volen agrair a tots els participants, al Racó de la Corbella i a la ciutat de València el suport i la il·lusió per compartir una llengua, una cultura i un desig de convivència.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa