Diari La Veu del País Valencià
L’IVAM acull un cap de setmana ‘d’Encontres’ de Música de Nova Creació
RedactaVeu / València

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) serà la seu que acollirà el proper cap de setmana (19 i 20 de desembre) el “Festival de Música de Nova Creació. Encontres”, un projecte del Grup Instrumental de València i de l’Ensemble Espai Sonor el qual compta amb la col·laboració del mateix IVAM i el patrocini de CulturArts-Música Generalitat Valenciana i de l’INAEM (Ministeri de Cultura).

La missió principal del festival és servir de plataforma de coneixement i de difusió de la Nova Música tant de l’Estat com Internacional aprofitant el marc que ofereix l’IVAM on poder arribar a públics que, atrets per altres disciplines artístiques, puguen rebre en dosis reduïdes tastos de música actual amb una clara vessant divulgativa i didàctica. D’aquesta manera, durant els dos intensos dies de festival els ensembles participants i diversos solistes dels mateixos presentaran els seus projectes interpretatius dedicats a la música d’última creació i de repertori actual, on les propostes de compositors de l’Estat tindran un lloc destacat. Tot plegat, és un intent d’acostar i difondre la música del nostre temps en espais diversos atenent a la modernitat com a concepte cultural.

Els concerts seran d’un format temporal adequat a la quantitat d’informació abocada en els programes, ja que el seu contingut i el seu alt grau d’especulació sonora fan necessari un temps d’escolta reduït, els més perllongats no sobrepassaran els 60 minuts, allunyant-se així dels paràmetres habituals i espais suggeridors oposats a l’ortodòxia i tradició musical clàssica.

Horacio Curti (Sakahuchi).

El programa del festival conté propostes fins i tot per als més menuts, amb dos tallers didàctics (dissabte i diumenge) de manipulació i creació sonora, la presentació del disc Home is now d’Horacio Curti, un dels millors especialistes de flauta japonesa (sakahuchi), i concerts tant de solistes dels diversos ensembles que hi participen com dels respectius ensembles, en què a banda dels organitzadors, el Grup Instrumental de València i l’Ensemble Espai Sonor, comptaran amb Plural Ensemble (Madrid) i Taller Sonoro (Sevilla).

Els repertoris que conformen els programes a més a més són la gran majoria estrenes absolutes, estatals o de la més absoluta actualitat, ja que tret els programes que proposen una retrospectiva evolutiva, la resta són obres que han estat creades entre 2002 i 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa