Diari La Veu del País Valencià
Educació suprimeix 1.793 places en Infantil i Primària però sols en crea 1.090
RedactaVeu / València

El sindicat STEPV ha denunciat les “fortes retallades en Educació Primària plasmades en l’arranjament escolar publicat el 5 d’abril, conseqüència de l’augment generalitzat de les ràtios a 30 en tota l’etapa i a la modificació unilateral per part de la Conselleria d’Educació de les plantilles de Primària”. Les dues normatives juntes comportaran “la supressió de 1.793 llocs de treball en Infantil i Primària, però només en crearan 1.090 (bàsicament d’Anglés, Educació Física, Música i Audició i Llenguatge, les especialitats reforçades en la modificació de plantilles)”.

El balanç final és “la supressió neta de 649 llocs de treball, és a dir, 649 interins i interines perdran el seu lloc de treball el curs que ve”. A més, “centenars de mestres funcionaris de carrera seran suprimits i hauran de recol·locar-se en altres centres educatius (si no pot recol·locar-se en el seu centre per altres especialitats)”, expliquen des del sindicat.

Aquesta retallada “brutal”, juntament amb l’acord de professorat interí signat la setmana passada, “condemnarà milers de docents interins a perdre el seu lloc de treball en els pròxims cursos”.

Davant la previsible entrada a tràmit parlamentari de la LOMQE aquest curs, davant les “noves retallades” en Infantil i Primària per “l’arranjament escolar i pels llocs de treball (que s’acumulen a les que portem des de fa tres anys) i davant l’acord signat el 3 d’abril per la resta de sindicats i l’administració”, STEPV ha decidit continuar amb les mobilitzacions contra aquestes polítiques i en defensa de l’ensenyament públic.

Així que, per al pròxim dissabte estan convocades les manifestacions d’Elx (Plaça dels Algeps), Castelló (Direcció Territorial d’Educació) i València (Plaça Sant Agustí), a les 11h, amb el lema Per un ensenyament públic i de qualitat. Ni retallades ni rebaremació del professorat interí. Aquestes manifestacions estan convocades per STEPV, AFID i la Coordinadora de Professorat Interí.

A més, STEPV donarà el seu suport a la campanya estatal Pren el teu centre, convocada per les marees educatives i que tindrà lloc el 25 d’abril. Consisteix en tancades i assemblees de tota la comunitat educativa eixe dia per a parlar sobre la LOMQE i les retallades en educació.

El sindicat també convocarà assemblees de professorat interí (aquesta setmana) i del conjunt del professorat la setmana que ve per a decidir sobre la proposta de convocatòria de vaga general en educació pública en el mes de maig que impulsa la Plataforma Estatal per l’Ensenyament Públic. El sindicat, seguint el seu model assembleari i participatiu, consultarà el professorat i decidirà, en funció del resultat de la consulta, si convoca.

Comparteix

Icona de pantalla completa