Educació i universitats col·laboren per primera vegada en matèria de política lingüística

Es pretén que els alumnes isquen de les universitats sent competents en les dues llengües oficials, en anglès i en una segona llengua estrangera
16 desembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano i la directora general d'Universitats, Investigació i Ciència, Josefina Bueno s'han reunit hui a Alacant amb els vicerectors d'estudis, de política lingüística i de relacions internacionals de les cinc universitats públiques valencianes. Es tracta de la primera ocasió en què s'aborda establir un marc de col·laboració en matèria de política lingüística i multilingüisme en l'àmbit universitari.

Segons Rubén Trenzano “es tracta de coordinar esforços en diverses línies de treball, com ara la d'oferir suport tècnic i subvencions als serveis de promoció i normalització lingüística de les universitats. Aquesta actuació va en la línia de donar compliment a la Llei d'Ús i Ensenyament del valencià, però la nostra visió va més enllà. L'objectiu és aconseguir que els alumnes isquen de la universitat sent competents en les dues llengües oficials, castellà i valencià, més una llengua de comunicació internacional, l'anglès, i també en una segona llengua estrangera”.

D'altra banda, el director general de Política Lingüística ha volgut destacar “les importants aportacions que poden oferir les universitats a l'administració, tant des de l'àmbit acadèmic com a l'hora d'establir un marc normatiu, amb l'elaboració d'ordres i decrets”.

Finalment, la directora general d'Universitats, Investigació i Ciència, Josefina Bueno, ha destacat que “parlem d'un aspecte fonamental en la formació dels alumnes pel qual apostem decididament i que mereix el màxim esforç i coordinació per part de l'administració i de les universitats”. 
next