Diari La Veu del País Valencià
Morera: ‘Iglesias és l’únic candidat que ha reconegut la plurinacionalitat de l’Estat’

RedactaVeu / EP / València.

El secretari general del Bloc, portaveu de Compromís i també president de les Corts Valencianes, Enric Morera, lliurarà aquest divendres al candidat de Podemos a la presidència del Govern, Pablo Iglesias, una còpia de la proposta de la seua formació per a un nou model de finançament que defensa un “concert econòmic responsable”, inspirat en els models existents a Navarra i País Basc, coincidint amb el tancament de campanya de la candidatura Compromís-Podem-És el moment en La Fonteta.

Així ho ha avançat Morera en una entrevista en la qual ha indicat que aquest és un model “vàlid per a tots els territoris” i “es pot posar en vigor” perquè és constitucional i, a més, solvent des del punt de vista econòmic.

La clau del concert, ha explicat, és la subsidiarietat, perquè s’ha de passar de la solidaritat “a un model en el qual les comunitats gestionen els seus recursos amb agències tributàries pròpies i que s’esforcen que el seu model productiu siga el més avançat possible” per a millorar els ingressos i “no solament gastar i posar la mà perquè el teu amic del partit de torn et finance”.

Per altra banda, Morera ha definit Mariano Rajoy com “el pitjor president de la història d’Espanya”, ha qualificat el candidat de Ciutadans, Albert Rivera, com a “més màrqueting que realitat” i del socialista Pedro Sánchez ha apuntat que “té bones intencions” i li sembla bona persona però “és víctima de la vella política”.

Per la seua banda, respecte a Pablo Iglesias, ha apuntat que “és el nou, el fresc i l’únic candidat que ha reconegut el que és la realitat, que és la plurinacionalitat de l’Estat” i ” serà un dels motors del canvi”.

‘Força majoritària’

Morera aprofitarà la presència de Pablo Iglesias a València l’últim dia de campanya i li farà lliurament del document en considerar que “mereix ser el futur president del govern”. Preguntat sobre les promeses de PP i PSOE sobre la reforma del model, ha dit no creure-les ja, perquè “ho han pogut canviar i no ho han canviat” quan han governat”.

Qüestionat pel balanç de la campanya i les perspectives de cara a la jornada electoral, Morera ha dit que l’objectiu de la candidatura és “ser la primera força política en el País Valencià” i s’ha mostrat convençut que aspiren a ser la “força majoritària”, després d’observar la “gran mobilització de base” existent, de “molta gent que vol recuperar el seu futur”.

En relació a la conformació d’un grup propi en el Congrés, ha indicat que compliran tots els requisits, com tenir 8 o 9 diputats i més del 15% dels vots en cada circumscripció, per la qual cosa “només una decisió arbitrària, injusta i il·legal podria privar-nos de tenir aquest grup parlamentari”.

En tot cas, ha apuntat, “la millor garantia per a tenir el grup és evitar que el PP i Ciutadans configuren una majoria en el Congrés”.

Comparteix

Icona de pantalla completa