Diari La Veu del País Valencià
El Consell proposa conjuminar reformes estatutàries i un referèndum en 2014
EFE / València

Castellano ha fet aquest anunci durant la conferència que ha pronunciat, convidat pel Fòrum Europa sota el títol Autoestima i inconformisme per la Comunitat. Per “estalvi i sentit comú”, ha apuntat el conseller, la reforma estatutària que actualment es tramita en el Congrés i una nova que poguera contemplar la reducció del nombre de diputats haurien d’escometre’s de forma conjunta, sempre que s’aconseguisca un acord amb la resta de grups parlamentaris de l’oposició.

El vicepresident del Consell, José Císcar, que ha exercit de presentador en aquest acte, ha reiterat aquesta proposta, que ja va ser formulada pel president Alberto Fabra en l’últim debat de política general, i s’ha mostrat convençut que els grups de l’oposició “reconsideraran” per a finalment negociar aquestes qüestions.

Insult a la intel·ligència

El portaveu socialista en les Corts, Antonio Torres, ha qualificat en roda de premsa la proposta ʺd’insult a la intel·ligència” i “cortina de fum que pretén no centrar-se en els problemes” dels valencians, i ha considerat que el que ha de fer el Consell és reduir els alts càrrecs de la Generalitat i executius d’empreses públiques. Per a Torres, “el millor i autèntic referèndum” seria la convocatòria d’eleccions el 2014, perquè els valencians “es pronuncien sobre si volen seguir amb un govern incompetent com el qual tenen ara, o canviar perquè entren els qui puguen defensar millor” els seus interessos.

Per a la portaveu d’Esquerra Unida, Marga Sanz, el PP “està jugant amb una doble baralla”, doncs darrere “del titular de l’austeritat i l’aparença democràtica està l’intent de mantenir un bipartidisme cada dia més feble i més en perill, i retallar la representativitat plural de la societat”. Sanz ha acusat el PP d’utilitzar un “discurs enganyós”, de vendre la idea del referèndum com a iniciativa pròpia”, quan és preceptiu, i ha avançat que el seu partit no donarà suport a la iniciativa, per la qual cosa el PP haurà de cercar els dos terços que necessita en el PSOE, al qual ha instat no permetre aquesta “maniobra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa