Diari La Veu del País Valencià
Baldoví no descarta que part de la coalició vaja a Podemos i l’altra al grup Mixt

Europa Press / València.

El cap de llista de ‘Compromís-Podem. És El Moment’ al Congrés dels Diputats per la circumscripció de València, Joan Baldoví, ha indicat que acudiran al Tribunal Suprem (TS) en cas que la Mesa del Congrés dels Diputats els impedisca la constitució d’un grup parlamentari propi després de les eleccions del diumenge.

Així ho ha anunciat Baldoví en un desdejuni informatiu del ‘Fórum Europa Nova Economia’, acompanyat per la candidata també al Congrés per aquesta formació Àngela Ballester i pel líder de Podem al País Valencià, Antonio Montiel, en ser preguntat sobre si amb aquest grup parlamentari la visibilitat valenciana “està assegurada”.

Sobre aquest tema, Baldoví ha incidit que l’acord entre les formacions que concorren en la candidatura –Podem i Compromís– recalca que l’objectiu d’aquesta coalició és la constitució d’un grup parlamentari valencià.

D’aquesta manera, ha assenyalat que, perquè açò es complisca i a instàncies d’Antonio Montiel, s’ha afegit un paràgraf al document que inclou l’opció que acudiran al Tribunal Suprem en cas que la Mesa del Congrés els impedisca la constitució del grup.

“Aquesta coalició pot ser que siga la que tinga més possibilitats de complir els dos requisits per a formar grup en el Congrés, que són obtenir cinc diputats com a mínim i el 15% en cadascuna de les tres circumscripcions”, ha manifestat Baldoví.

D’aquesta manera, ha assenyalat que, encara que la Mesa legítimament pot impedir la seua constitució, ells no contemplen aquest escenari perquè confien a complir els dos requisits i “la Mesa serà plural i no monolítica i tots hi estaran representats”, ha augurat.

Preguntat sobre quin seria l’escenari si no aconseguiren el mínim de cinc parlamentaris per a poder formar grup, Baldoví ha avançat que està previst que “els diputats de Podem s’integrarien en el seu grup i els de Compromís pot ser vagen al mixt”.

Sobre aquest tema, Ballester ha assenyalat que en cas de no poder conformar grup propi, dins del de Podem es constituirà un “subgrup propi de valencians” d’aquesta formació i “dels qui es vulguen sumar”, per a defensar els interessos valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa