Diari La Veu del País Valencià
Compromís proposa un pla de pilota valenciana per als pobles menuts valorat en 750.000€

RedactaVeu / València.

El grup Compromís de la Diputació de Castelló ha proposat un pla d’esports dirigit especialment als municipis menuts, que comprèn, d’una banda, inversions per a instal·lacions, i per l’altra, recursos per a la pilota valenciana.

El pla, que té un muntant total de 750.000 euros, suposa, en paraules del portaveu de Compromís, Xavier Trenco, “donar resposta a les necessitats que ens han anat expressant els alcaldes i regidors dels pobles de Castelló amb els quals ens hem reunit els dos diputats, José Miguel Carbó i jo mateix”.

Per a Trenco, la proposta és fruit “d’un treball conjunt en el qual hem intentat interrelacionar tots els interessos esportius de les nostres comarques”.

Segons el diputat, “l’impuls a la cultura de l’esport en tots els nivells és fonamental també per a la igualtat d’oportunitats». Per aquest motiu, en el pla s’arrepleguen propostes com la construcció ‘d’skate parks’, és a dir, instal·lacions per a practicar eixe esport; pistes poliesportives i també màquines de fer exercici a l’aire lliure, i altres tipus d’equipaments “que són allò que ens han demanat els representants municipals”. En total, per a instal·lacions, Compromís havia previst una partida de 700.000 euros.

L’altra part del pla suposa la promoció de l’esport tradicional. “Si hi ha un esport que ajude a reforçar les nostres senyes d’identitat eixe és la pilota valenciana. Però, el PP no ha volgut acompanyar-nos en la nostra reivindicació per a la qual havíem previst una partida de 50.000 euros”.

El diputat de Compromís ha insistit en assenyalar que la iniciativa “arriba directament dels pobles, són les seues demandes, i és responsabilitat nostra traslladar-les a l’equip de govern de la Diputació perquè els done resposta. Lamentablement, no ha sigut així i els 750.000 que havíem previst per a materialitzar-les han quedat en no-res”.

Comparteix

Icona de pantalla completa