El govern del PV eliminarà el copagament a pensionistes i discapacitats a partir de l'1

La mesura anunciada per Puig serà aprovada en el ple del Consell del 29 de desembre i suposa, en el cas dels pensionistes, no pagar medicaments si les rendes són inferior a 1.000 euros al mes
18 desembre 2015 01:00h
 
RedactaVeu / ACN / València.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que a partir del pròxim 1 de gener eliminarà el copagament sanitari per als pensionistes i discapacitats. Puig ha fet aquest anunci als mitjans després de la reunió que ha mantingut amb el president Estatal de la Unió Democràtica de Pensionistes, Carlos Luis Martín, i els presidents de l'entitat a les demarcacions valencianes.

La mesura serà aprovada al ple del Consell del 29 de desembre i afectarà en el cas dels pensionistes a les rendes inferiors a 1.000 euros mensuals, segons que ha explicat Ximo Puig.

300.000 valencians no podien fer front a la despesa

El cap del Consell ha remarcat que es tracta "d'una qüestió de justícia". Al respecte, Puig ha dit que, segons dades del ministeri de Sanitat, al voltant de 300.000 valencians han deixat de seguir els tractaments mèdics que tenien prescrits per no poder fer front a la seua despesa.

El president valencià ha afegit que hi ha a l'entorn d'un 20% de famílies valencianes en risc d'exclusió social i ha insistit que la mesura d'eliminar el copagament és "bàsica i fonamental". 

"Cal garantir que totes les persones seguisquen els seu tractament mèdic", ha remarcat Puig, que ha explicat que la decisió d'eliminar el copagament ja es troba prevista als pressupostos del 2016 i que s'implementarà a partir de l'1 de gener. 
 
next