Diari La Veu del País Valencià
La GVA publica les bases per ser director o directora de CulturArts
RedactaVeu / València

La Generalitat Valenciana ha publicat les bases per dotar de director o directora CulturArts, “una entitat de dret públic depenent de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports”. La finalitat de l’ens és “el desenvolupament i l’execució de la política cultual de la Generalitat”. El procés respon, segons les bases al “Codi de Bones Pràctiques en Cultura en la Comunitat Valenciana” i afirma que la selecció seguirà fil per randa aquest codi a més s’exigeix que el seleccionat o seleccionada “haurà de fer les seues tasques d’acord amb els continguts del Codi de Bones Pràctiques en Cultura en la Comunitat Valenciana”.

Les bases plantegen unes “línies prioritàries” que l’ens públic ha de “desenvolupar”, com ara bé, tot allò que “s’inclou en l’Acord per la Cultura Valenciana 2016-2020”, així com “crear nous públics i democratitzar la cultura”, figuren entre les “línies” més innovadores, així com “garantir la diversitat cultural” i “posar en valor els creadors valencians i allò que es fa en la nostra llengua”.

El candidat/a seleccionat tindrà un contracte d’alta direcció i la seua respectiva retribució per una durada de cinc anys, renovable per un període similar, és a dir que es podria perllongar fins deu anys.

Pel que fa als requisits, el candidat/a haurà d’estar en possessió “almenys d’una titulació universitària amb el nivell de grau o equivalent”, a més d’altres aspectes habituals per accedir a llocs de l’administració, també “ha d’acreditar coneixements orals i escrits de les dues llengües oficials” tot i que no s’especifica quin nivell.

El candidat/a ha de presentar un projecte per a 5 anys el qual ha d’acomplir unes línies d’actuació o ”objectius” entre els quals destaca “l’augment de la producció en valencià”, la “creació de xarxa de festivals” fent èmfasi en la diversitat comarcal, es para atenció a la “igualtat” i es fa esment a la condició de “gènere i d’orientació sexual”, com també la “incorporació d’unitats de música tradicional valenciana i música urbana”, un “nou circuit Cultural Valencià, Nova Gala de la Cultura”, entre diferents objectius.

Comparteix

Icona de pantalla completa