Diari La Veu del País Valencià
Educació convoca 1.055 places docents en 2016. Consulteu la distribució de cossos

RedactaVeu / València.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha anunciat hui la convocatòria d’oposicions en el transcurs de la Mesa Sectorial d’Educació amb una primera proposta de cobrir 1.055 places docents, la qual cosa representa el 100% de la taxa de reposició de la plantilla. Aquesta proposta constitueix la major oferta pública d’ocupació de l’ensenyament valencià des de l’any 2010.

El conseller Vicent Marzà ha declarat que “estem molt satisfets de poder convocar aquestes 1.055 places malgrat les circumstàncies d’infrafinançament que patim els valencians. De fet, aquestes oposicions són fruit de l’eficàcia en la gestió i d’uns objectius clars d’estabilitzar les plantilles docents i continuarem treballant en la mateixa línia per tal de millorar la situació que ens vam trobar”.

Per primera vegada s’especifica als sindicats de l’ensenyament la proposta de places per a cada especialitat en la Mesa Sectorial del mes desembre en què es tracta el tema: “Abans només els oferia la xifra global sense entrar en detall de les especialitats, ara busquem la màxima transparència i efectivitat i volem que els sindicats participen d’aquest procés des del primer moment. Nosaltres hem ajustat la proposta de l’oferta tenint en compte i analitzant totes les circumstàncies”, ha explicat el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler. A més, també s’ha deixat constància que “si d’ací al 31 de desembre es produeixen més jubilacions, incorporarem eixes places a les que ja hem proposat”, ha apuntat Soler.

Com a novetat important, en el transcurs de la Mesa Sectorial, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha proposat començar a treballar ja amb la proposta de convocatòria d’oposicions per al 2017 amb la intenció que els aspirants sàpiguen amb suficient antelació les places per especialitats que es convoquen. Educació té previst tindre configurat el mapa de convocatòria d’oposicions 2017 durant el primer trimestre de 2016.

El conseller ha destacat que “aquesta mesura és fonamental per aconseguir un dels grans objectius que ens hem marcat. Pensem que tindre plantilles estables, coneixedores de la realitat dels centres i del seu entorn és un factor decisiu pel que fa a la qualitat de l’educació i també és important a l’hora de millorar l’estabilitat professional i personal dels docents».

Proposta específica de places

Pel que fa a les especialitats, la proposta contempla l’oferta de 415 places de mestres (100 d’Educació Infantil, 100 d’Educació Primària, 80 d’Anglés, 25 d’Audició i Llenguatge, 60 de Pedagogia Terapèutica, 25 d’Educació Física i 25 de Música).

Pel que fa a Secundària, es proposen 380 places (65 de Llengua Castellana, 65 de Geografia i Història, 65 d’Orientació Educativa, 40 de Matemàtiques, 25 de Física i Química, 30 d’Anglés, 40 d’Educació Física , 20 d’Intervenció Sociocomunitària, 10 d’Hostaleria i Turisme, 10 de Processos de Diagnòstic Clínic i 10 de Processos Sanitaris).

Les 105 places proposades per a professors tècnics d’FP es reparteixen en 10 places de Cuina i Pastisseria, 15 de Manteniments de Vehicles, 10 de Mecanització i Manteniment de Màquines, 20 d’Operacions i Equips de Producció Agrària, 10 de Processos de Diagnòstic Clínic, 10 de Processos de Gestió Administrativa, 10 de Serveis a la Comunitat, 10 de Perruqueria, i 10 de Sistemes i Aplicacions Informàtiques.

La proposta també contempla 45 places de professors d’Escoles Oficials d’Idiomes repartides en 25 d’Anglés, 10 de Francés i 10 d’Italià.

Per a Música i Arts Escèniques es preveuen 70 places: 40 places de catedràtic i altres 30 de professors. Aquestes últimes contemplen 15 places de Piano, 5 de Llenguatge Musical, 5 de Dansa Contemporània i 5 d’Història de la Música.

Finalment, la proposta inclou 40 places de professors d’Arts Plàstiques i Disseny (10 de Dibuix Artístic, 5 de Disseny d’Interiors, 10 de Disseny Gràfic, 5 de Material i Tecnologia, 5 de Mitjans Informàtics i 5 d’Organització Industrial.

Comparteix

Icona de pantalla completa