Diari La Veu del País Valencià
El Consell vol ‘acabar amb el tap’ de 14.000 sol·licituds de Renda Garantida de Ciutadania
EP / València

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, ha assegurat aquest divendres que el Consell s’ha posat com a prioritat “acabar amb el tap que ha deixat el govern del PP” amb 14.000 sol·licituds de Renda Garantida de Ciutadania, persones que, ha recordat, estan “en situació d’emergència social”.

Així ho ha assenyalat en la roda de premsa posterior al Consell, en ser preguntada pels periodistes per la forma en la qual es regularan la concessió i els requisits per a rebre aquesta renda, que compta amb una partida pressupostària per al 2016 de 39,5 milions d’euros.

Oltra escolta la pregunta que li formula un periodista referent a la Renda de Ciutadania Garantida. Foto: La Veu.

Oltra ha explicat que s’utilitzaran les ordres per a donar “agilitat” al procés de concessió de les ajudes i que les persones que hi tinguen dret “no hagen d’esperar més, com alguns que estan esperant 2, 3 o 4 anys”.

Ha recordat, a més, que el Consell treballa per canviar la llei, però fins que no siga així, està pensant a modificar la quantia de les ajudes, referenciant-les a l’IPREM i per a no exigir que es tinguen zero ingressos, sinó que puguen ser “complementàries” als ingressos percebuts. Així mateix, l’objectiu és configurar-les com a dret subjectiu perquè els beneficiaris puguen acudir als tribunals si no les perceben per algun motiu.

“Volem adequar la llei a les persones més necessitades perquè puguen dur una vida digna”, ha subratllat la portaveu del Govern valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa