Diari La Veu del País Valencià
Mònica Oltra: ‘La ruïna en diferit. Això és el que ens ha deixat el PP amb la Fórmula 1’
Leo Part / València

Les obres d’infraestructures de connexió i instal·lacions complementàries per a la celebració de la Fórmula 1 van tenir un cost proper als 100 milions d’euros, segons va anunciar ahir la consellera d’Habitatge, María José Salvador.

Però hui divendres, la vicepresidenta i portaveu del Govern del PV, en sol·licitar-li els periodistes, durant la roda de premsa posterior al Ple del Consell, que apuntara una xifra aproximada del cost que la celebració dels gran premis de Fórmula 1 han tingut per a les arques públiques dels valencians i valencianes, no s’ha “atrevit” a dir cap xifra concreta ja que “ara són 100 milions, però potser demà canvia la xifra”.

“Camps va prometre que no costaria res, però cada dia el forat és més gran. Estem obrint els calaixos i traient els números, els forats i les ruïnes deixades i calculant els imports totals”, s’ha lamentat Oltra. “La ruïna en diferit. Això és el que ens ha deixat el PP”, ha apuntat, per tot seguit explicar que “cada dia tinguem notícies noves sobre forats, deutes i ocultació”.

En el cas de la F1, Oltra no s’ha atrevit a dir una xifra total del cost per acollir el campionat “perquè ara són 100M€, però potser demà canvia la xifra”.

La portaveu de l’Executiu valencià ha explicat que el Govern valencià ha de gestionar “la ruïna en diferit i la gestió de hui” i que l’objectiu últim és conèixer les xifres del que s’ha fet amb els diners que ha costat la F1 perquè, ha indicat, “els valencians tenen dret a saber què s’ha fet amb els seus diners”.

Cristobal Montoro ‘el deslleial’

Durant la seua intervenció davant els periodistes, la portaveu no ha volgut deixar passar el fet del canvi d’actitud exhibit pel titular del Ministeri d’Hisenda, Cristobal Montoro.

“Montoro va estar molt calladet mentre governava el PP i ara que ja no ho fa –al País Valencià- s’ha posat molt reivindicatiu. I això és una deslleialtat institucional. Un ministre no està per a tapar les vergonyes del govern del seu partit”, ha sentenciat Mònica Oltra respecte al fet que, segons ha dit, “s’han tret milions d’euros –coincidint amb el pagament del FLA- de les arques públiques –valencianes- que no van anar a parar a la Sanitat, l’Educació o la Dependència”.

Comparteix

Icona de pantalla completa