La carretera de Cortes de Pallars obri després de la solsida

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, inaugura oficialment el dilluns el tram danyat pel lliscament de la muntanya restaurat en un temps rècord
19 desembre 2015 01:00h
RedactaVeu / Cortes de Pallars

La col·laboració entre la Diputació de València i Iberdrola, amb una inversió pròxima als deu milions d'euros, ha permès que, en un temps rècord, es torne a donar servei a la principal via d'accés al poble. 

Els treballadors han emprat més de 20.000 hores amb jornades de 20 hores (per torns) de dilluns a diumenge. Una trentena d'alpinistes, perforadores i tècnics especialistes han recolzat les labors.

L’obra, que ha permès restaurar la connexió per carretera, presenta xifres espectaculars. La primera part dels treballs executats per Iberdrola va consistir a assegurar el vessant i eliminar el material desprès. Al setembre, s'havien retirat ja 14.000 metres cúbics de pedra, l'equivalent a un edifici massís de 15 per 15 metres i 20 plantes d'altura.
 

La carretera s'ha obert en proves per a aquest cap de setmana amb l'objectiu de retirar elements i instal·lar altres necessaris, així com realitzar les últimes rematades de l'obra i comprovar el seu funcionament, amb la finalitat d'assegurar la circulació.

Actes de la inauguració 

L'acte inaugural tindrà lloc a partir de les dotze del migdia amb el president Jorge Rodríguez, l'alcalde de Cortes de Pallars, Fernando Navarro, i el delegat d'Iberdrola del País Valencià, Julián Bolinches, en la zona reposada de la CV-428.
 

La solsida de la Muela de Cortes
 

 
 
next