Diari La Veu del País Valencià
La carretera de Cortes de Pallars obri després de la solsida
RedactaVeu / Cortes de Pallars

La col·laboració entre la Diputació de València i Iberdrola, amb una inversió pròxima als deu milions d’euros, ha permès que, en un temps rècord, es torne a donar servei a la principal via d’accés al poble.

Els treballadors han emprat més de 20.000 hores amb jornades de 20 hores (per torns) de dilluns a diumenge. Una trentena d’alpinistes, perforadores i tècnics especialistes han recolzat les labors.

L’obra, que ha permès restaurar la connexió per carretera, presenta xifres espectaculars. La primera part dels treballs executats per Iberdrola va consistir a assegurar el vessant i eliminar el material desprès. Al setembre, s’havien retirat ja 14.000 metres cúbics de pedra, l’equivalent a un edifici massís de 15 per 15 metres i 20 plantes d’altura.

La carretera s’ha obert en proves per a aquest cap de setmana amb l’objectiu de retirar elements i instal·lar altres necessaris, així com realitzar les últimes rematades de l’obra i comprovar el seu funcionament, amb la finalitat d’assegurar la circulació.

Actes de la inauguració

L’acte inaugural tindrà lloc a partir de les dotze del migdia amb el president Jorge Rodríguez, l’alcalde de Cortes de Pallars, Fernando Navarro, i el delegat d’Iberdrola del País Valencià, Julián Bolinches, en la zona reposada de la CV-428.

La solsida de la Muela de Cortes

Comparteix

Icona de pantalla completa