Diari La Veu del País Valencià
5.825 valencians residents en l’estranger han sol·licitat el vot per a aquest 20D
Europa Press / Madrid / València

Un total de 5.825 persones de la demarcació de València i residents en l’estranger han sol·licitat el vot per correu per a les eleccions estatals d’aquest diumenge 20 de desembre. En tot l’Estat espanyol, l’Oficina del Cens Electoral ha acceptat un total de 149.849 sol·licituds de vot de residents en l’exterior.

Només un 7,97 per cent dels espanyols inscrits en el Cens d’Electors Residents Absents (CERA) ha demanat la documentació per a poder votar en les eleccions estatals del dia 20, la qual cosa suposa un descens, en termes percentuals, d’1,34 punts respecte a les xifres de fa quatre anys (9,31 per cent).

Segons les xifres provisionals publicades per l’Oficina del Cens Electoral, s’han acceptat un total de 149.849 sol·licituds de vot de residents en l’exterior. Fonts de l’Institut Nacional d’Estadística (INE, responsable de l’Oficina del Cens) han explicat a Europa Press que la xifra de petició de vots no és definitiva, ja que s’acceptaran les sol·licituds que s’hagen enviat en termini, que va ser ampliat fins al dijous.

En termes absoluts, la quantitat provisional de sol·licituds representa un augment del 8,55 per cent respecte a les eleccions del 2011, però el CERA ha crescut a un ritme molt superior, un 27 per cent, des dels 1,48 milions de persones de 2011 fins als 1,88 milions que constitueixen el CERA definitiu –una vegada gestionades les reclamacions– per a aquestes eleccions estatals.

Les eleccions estatals del 2011 van ser les primeres d’aquest tipus en les quals els emigrants van haver de ‘pregar’ el vot, és a dir, demanar la documentació de vot per a poder exercir el seu dret, després d’una reforma electoral molt discutida pels col·lectius residents en l’exterior. Els residents en l’exterior que hagen demanat votar poden enviar el seu vot per correu o dipositar-lo en urna en ambaixades i consolats.

Comparteix

Icona de pantalla completa