Diari La Veu del País Valencià
Compromís valora els resultats fins ara ‘positius’ i ‘símptoma d’un canvi històric’

Ep / València.

La nit electoral en la plaça del Pilar de València, on la candidatura Compromís-Podem-És el moment segueix els resultats de la nit electoral, ha començat amb cares somrients, abraçades i crits de ‘sí que es pot’ en conèixer-se les dades del sondeig a peu d’urna realitzat per les televisions públiques.

Des d’abans del tancament de les urnes ja es concentraven en la plaça –on s’ha instal·lat una carpa i una pantalla gegant– diverses desenes de militants, simpatitzants i diputats autonòmics d’ambdues formacions. Una vegada tancats els col·legis, el nombre ha anat creixent fins a vora un centenar de persones.

En l’exterior, pendents de la pantalla de televisió s’ha pogut veure el síndic de Podem en les Corts, Antonio Montiel, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, i el portaveu de Compromís i president de les Corts, Enric Morera, que s’han fos en una abraçada en conèixer que Podem se situa com a tercera força segons els sondejos a nivell estatal.

Des del comitè de campanya de la candidatura, Vicent Palmer ha destacat que les dades de la participació, “encara que no són definitives, són molt positives”, suposen “una cosa bona per a la democràcia” i poden ser “un símptoma d’un canvi històric”. Així mateix, Águeda Micó ha assenyalat que encara que fins que no hi haja dades de l’escrutini prefereixen no fer cap valoració, “els sondejos mostren que en principi Compromís-Podem tindrà un bon resultat” i, per açò, estan “esperançats que l’ona de canvi del 24M acabe aquest 20D”.

Comparteix

Icona de pantalla completa