Diari La Veu del País Valencià
Entitats musicals i Conservatori col·laboren pel futur de l’ensenyament musical a Alcoi
RedactaVeu / Alcoi

L’ajuntament d’Alcoi ha acollit una reunió convocada pels regidors d’Educació, Manolo Gomicia, i Cultura, Paco Agulló, a la qual van assistir responsables de les bandes de música, Harmònica Alcoiana, Orquestra Simfònica Alcoiana i Conservatori de Música Joan Cantó, on es va tractar la necessitat d’establir una comunicació fluïda entre les entitats de l’àmbit musical i el Conservatori, per tal de planificar acuradament l’activitat docent a mitjà i llarg termini.

Tal com es va fer explícit en la mateixa reunió, mai abans s’havia convocat una reunió d’aquestes característiques, en què es procedira a reflexionar de forma comuna i compartida per part de tots els agents implicats en la formació dels músics locals.

Segons Manolo Gomicia, “l’objectiu de la reunió ha sigut establir una normalitat de comunicació entre l’àmbit musical i el Conservatori, per encetar un procés de reflexió del futur de la institució en les nostres comarquesʺ. En aquesta línia, hem comentat que la idea a mig termini és que ʺal nostre Conservatori s’augmente el nombre d’alumnes i d’especialitats, de manera que entre tots hem de treballar per col·locar-lo a un nivell de qualitat i reconeixement que es mereix dins l’àmbit autonòmicʺ.

Durant l’encontre es va comentar que al mes de maig s’encetarà un procés de prematrícula amb la finalitat de conéixer què volen els futurs alumnes i les bandes, i alhora saber quines noves especialitat es poden començar a tramitar amb Conselleria mitjançant les pertinents sol·licituds.

El Conservatori, més sostenible econòmicament

A la reunió també es van tractar aspectes de tipus econòmic, davant la necessitat que el Conservatori siga més sostenible econòmicament. “Per al curs vinent, en aquest sentit, estem estudiant la implantació de mensualitats. I també volem portar a terme un sistema de beques que estiga supeditat a l’esforç acadèmic”, explica el regidor d’Educació.

Tant Paco Agulló com Manolo Gomicia van transmetre als responsables de les entitats musicals la voluntat de l’Ajuntament de potenciar els nivells mitjans i superiors de les especialitats que actualment imparteix el Conservatori. Agulló, en aquest sentit, recorda que “són molts els estudiants alcoians que cada setmana han d’assistir a conservatoris d’altres localitats per seguir la seua formació, i caldria fer un esforç important perquè Alcoi puga donar servei als joves talents musicals, que al cap i a la fi suposa treballar per la qualitat de la cultura alcoiana”.

S’ha de ressenyar que, a més, es va suggerir obrir la col·laboració a aquells grups corals i també grups de dolçainers i tabaleters perquè també participen de les decisions que es puguen prendre de cara al futur.

Comparteix

Icona de pantalla completa