Diari La Veu del País Valencià
La Comissió Europea investigarà la contaminació de l’aigua a Alzira
Europa Press / València

Potocnik ha respost d’aquesta manera l’eurodiputat socialista Andrés Perelló, qui el passat 27 de febrer va enviar una interpel·lació a l’executiu de la UE on demanava la reobertura de l’expedient per incompliment de la directiva sobre nitrats a Alzira i preguntava si podia garantir que la legislació comunitària relativa a aigües per al consum humà s’estava aplicant correctament en el cas del País Valencià.

El responsable de Medi Ambient de la Comissió Europea explica en la seua resposta que la Comissió està avaluant els resultats dels controls de qualitat de les aigües de tots els Estats membres.

En aquest sentit, indica que sobre la base de l’estat de qualitat de les aigües i de les tendències sobre aquesta qüestió, inclosa tota prova del deteriorament de la qualitat de l’aigua potable, “la Comissió examinarà si les zones vulnerables als nitrats i els programes d’acció, inclosos els del País Valencià, s’ajusten als objectius de la directiva”, i “adoptarà mesures si és necessari”.

Alhora, assenyala que la Comissió està avaluant les últimes dades comunicades en el marc de la directiva relativa a la qualitat de les aigües destinades al consum humà, que es refereixen als anys 2008-2010. Sobre aquesta qüestió, el comissari assegura que “analitzarà els informes, a fi de determinar si hi ha problemes sistemàtics de qualitat de l’aigua potable”. En funció d’aquesta anàlisi, “la Comissió decidirà sobre l’adopció de mesures apropiades”, afegeix.

El valencià Andrés Perelló, en un comunicat enviat pel PSPV, ha subratllat que la UE “ha de ser conscient de com usen alguns les receptes que s’imparteixen des de Brussel·les i com s’aprofiten per a fins purament ideològics i partidistes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa