Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘Els qui havien vaticinat la mort del socialisme han fracassat’
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquesta nit que “a la Comunitat Valenciana el vot d’esquerres i progressista ha sigut majoritari”. Per això, pel que fa al nou Govern que puga formar-se a l’Estat “els valencians exigirem que les polítiques que es duguen a terme es facen d’acord als interessos generals d’aquesta comunitat, perquè mai més permetrem l’abandó, la discriminació ni la humiliació que Rajoy i el PP ens han fet passar en els últims quatre anys”.

En aquest sentit, i després d’agrair als valencians “que de nou la Comunitat Valenciana ha sigut una de les comunitats amb major índex de vot, perquè la democràcia s’enforteix votant”, ha destacat que “670.000 valencians han apostat pel PSOE i perquè hi haja un canvi a Espanya com el que vam aconseguir ací fa uns mesos”. Així, ha reconegut que “nosaltres partíem d’una situació molt complicada, amb una campanya especialment difícil, però hem demostrat que els qui havien vaticinat la mort del socialisme han fracassat”.

Per a Puig, “estem en plena disposició de seguir fent allò que ens uneix com a partit, com és lluitar per la justícia social, la igualtat o la llibertat, pels nostres principis i valors” i ha assenyalat que “aquestes eren unes eleccions en les quals era necessari contribuir al canvi general a Espanya”. Per això, i després de reconèixer la victòria del PP, ha destacat que “també ha sigut el partit que més escons ha perdut i a qui li correspon, en un primer moment, intentar formar govern”.

El líder dels socialistes valencians ha agraït també el treball realitzat pels membres del PSPV-PSOE, per aquells que han format part de les candidatures i pels militants i simpatitzants “que ens han estat donant alè i fent possible que poguérem revitalitzar el diàleg amb la societat”. Al mateix temps, ha remarcat que “ens haguera agradat obtenir un millor resultat, perquè haguérem pogut contribuir més a eixe canvi que necessita Espanya, però el nostre resultat és honorable i ajudarà al fet que les coses canvien i puguem millorar la vida dels valencians”.

“Ens queda molt de treball al davant”, ha subratllat Puig, mentre ha assenyalat que hi ha set diputats i diputades valencianes “que estaran donant la cara a Madrid i defensant allò que hem promès en campanya electoral”, al costat dels dos senadors que encara podrien ser triats. Finalment, ha apuntat que “ara s’obri una nova etapa apassionant, però passe el que passe tindrem un grup de diputats i diputades del PSPV-PSOE que defensaran allò que mereixen els valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa