Cortes de Pallars ja es comunica per carretera amb la resta del món

Inaugurada la reposició que acaba l'aïllament del poble
21 desembre 2015 01:00h
RedactaVeu / Cortes de Pallars

La CV-428 torna doncs a la normalitat, tal com va dir el diputat de Carreteres en una de les visites a la localitat, quan acudí a comprovar el desenvolupament del pla posat en marxa per la Diputació de València, que amb les obres de reparació i reposició que també ha executat Iberdrola, té un cost total de vora 10 milions d’euros.

“L'objectiu d'aquest projecte és reparar la carretera per oferir als veïns la qualitat de comunicacions que han perdut des de l'accident de l'abril després de les pluges” —digué Jorge Rodríguez. La col·laboració de l'administració pública amb l'empresa privada ha funcionat amb èxit en benefici dels ciutadans.

Per evitar endarreriments en la reobertura de la CV-428, la Diputació de València imprimí al setembre més agilitat als treballs d'estabilització del vessant de Cortes de Pallars amb el pla d'obres, en el qual s'han utilitzat tots els mitjans possibles, inclosos els aeris, per a la col·locació de malles, xarxes d'anells i bolons amb el fi de fixar els blocs potencialment inestables del vessant i col·locar dos nivells de pantalles dinàmiques per a la retenció de possibles despreniments, de manera que aquests no pogueren arribar a la carretera en cas que es produïren, amb la qual cosa es garanteix la seguretat dels usuaris.

Per a executar aquests treballs, calgué utilitzar un helicòpter que traslladara el material al lloc exacte. “La seua presència en l'actuació era necessària, ja que es tracta d'un vessant molt abrupte i sols accessible mitjançant mitjans aeris” —va informar el cap de Conservació i Explotació de la Diputació.
 

Restauració del vessant i transport fluvial

Iberdrola va elaborar un projecte minuciós en què es conjugaven la integració paisatgística i la reutilització del material amb una solució que facilitara el drenatge natural del vessant, amb la qual cosa se li donava una major estabilitat; tot açò sense oblidar en cap moment la seguretat dels treballadors.

A més dels treballs per al desenrunament i sanejament del vessant i la recuperació dels accessos per carretera, Iberdrola posà a disposició del municipi un transport fluvial per a travessar el riu Xúquer amb servei de 24 hores i rehabilità i va il·luminar l'antiga senda de la Pileta per a connectar la carretera amb el nucli urbà. Aquest servei l’han utilitzat més de 125.000 persones en vora 25.000 trajectes. També ha recuperat l'antiga font de la Vagona i ha col·laborat amb les empreses de comunicacions en l'estesa d'una nova línia telefònica a través de l'embassament o donant suport a la Guàrdia Civil en atendre les peticions de reforç de vigilància i control d'accessos amb els vigilants de seguretat propis d’Iberdrola.


 
next