Diari La Veu del País Valencià
Errejón fa el ‘País Valenciano’ trending Topic a Twitter

Leo Part / País Valencià.

“Somos primera fuerza en Catalunya y País Vasco”, comença la piulada d’Íñigo Errejón. I continua: “Segunda en Madrid, País Valenciano (!) ”. Stop. Ha dit –per escrit- “País Valenciano” -en la nostra llengua, País Valencià?

Foto del perfil d’@errejon.

La piulada del número dos i secretari polític de la formació que capitaneja Pablo Iglesias realitzada a les 00:13 del 21 de desembre, ha provocat un enorme enrenou a les xarxes socials –entre els detractors i els partidaris del terme “País Valenciano” (#PaísValenciano).. Així, el diari de Balears titula: “El topònim #PaísValenciano es converteix en Trending Topic Mundial aquest dilluns”.

El tuit , intencionat o no, del mà dreta de Iglesias ha tingut fins al moment d’escriure aquesta informació més de 2.200 retuits (RT) i ha agradat a quasi 3.000 usuaris de Twitter.

La primera resposta al missatge que obri el debat és: “¿País valenciano? eso que cojones es?” A la qual cosa altra usuària li explica: “Comunidad Valenciana, si eso”, I després: “país valenciano es Comunidad Valenciana no?? Dioooooo. Vais to burlaos ya o qué…”.

El cas és que, la cosa ha anant creixent i, segons arreplega i explica el diari Balears en la seua informació: “Arran d’una publicació d’Errejón aquest diumenge al vespre, on comentava els resultats de Podemos a diferents territoris… (…) ….moltíssims usuaris han repiulat i contestat el líder de Podemos, sia per felicitar-lo per fer ús d’aquest terme sia per criticar-lo obertament. Les discussions no s’han fet esperar i, ben aviat, uns i altres han començat a aportar arguments en forma d’enllaços (entrevistes, articles diversos…) per a defensar la seua postura a favor o en contra d’anomenar així el País Valencià”.

Piulada de @forrobota dient:”¿Qué cara se le quedará al fascio cuando descubra que #PaisValenciano es oficial y válido?”.

Els Joves de Compromís, per la seua banda, fan campanya posant enllaços al vídeo explicatiu (adjunt) sobre aquesta polèmica qüestió, que no entén de fronteres a les xarxes socials.

>

>

Comparteix

Icona de pantalla completa