El Cant de la Sibil·la torna a l’església de Santa Maria d’Ontinyent

La representació medieval tindrà lloc dimarts 22 desembre a les 20:30h
21 desembre 2015 01:00h

RedactaVeu / Ontinyent.
 
L’Església de Santa María d’Ontinyent acollirà dimarts la representació del Cant de la Sibil·la, el tradicional cant religiós medieval que versa entorn del judici final, i que des de la seua recuperació en l’any 2000 té lloc cada 22 de desembre a la ciutat. El motiu de l’elecció d’aquesta data radica en la celebració de l’advent, (temps litúrgic que precedeix el Nadal) tema que també pren el seu especial protagonisme al cant. Com l’any passat, l’aforament a l’acte estarà limitat a les 600 persones que poden estar assegudes, davant els problemes per a la representació i els riscos per a la seguretat derivats de la massificació de l’acte, que en anys anteriors superava els mil assistents.
 
L’edició d’enguany està organitzada pel grup de música antiga Menestrils, el Grup de Danses i la Colla de Campaners, amb el suport de la parròquia de Santa Maria i el patrocini de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Ontinyent. Tal com explicava el director de l’acte, Francesc Tortosa, del grup Menestrils, la representació, que tindrà lloc a partir de les 20:30 hores del proper dimarts, s'acompanyarà una volta més de la interpretació dins de l'església de la “Dansa de la Mort” a càrrec del Grup de Danses d'Ontinyent.

 
Totes dues representacions, juntament amb les interpretacions de “les Campanes de la Sibil·la” i la “Marxa Processional”, conformen un espectacle medieval  que amb la col·laboració del Nou Orfeó, l’Agrupació Coral Llorens Barber d’Aielo de Malferit, l’Agrupació Musical d’Ontinyent i el grup “El Regall”, sent en total prop de 80 les persones que participaran a l’espectacle. Les veus solistes seran les de Laura Valls per la Dansa de la Mort, i Consol Rico junt a Cecília Blanquer pel Cant de la Sibil·la, amb Cristina Mollà com a organista. 


 
next