Diari La Veu del País Valencià
L’Orfeó Universitari de València torna al Palau amb el seu tradicional concert de Nadal
RedactaVeu / València

Com cada any, l’Orfeó Universitari de València torna al Palau de la Música amb el seu tradicional concert de Nadal, que tindrà lloc el proper dimecres 23 de desembre de la mà del seu director Francesc Valldecabres. La 56a edició d’El món canta davant un bressol” oferirà un concert dedicat als compositors anglesos i americans del segle XX i estrenarà dos nadales del compositor valencià Pau de Luis.

El leitmotiv de la primera part serà l’homenatge als compositors anglesos i americans del segle XX. Tal com explica el director de l’Orfeó, Francesc Valldecabres, “amb Benjamin Britten es rememorarà el 70 aniversari de la fi de la Segona Guerra Mundial, i es posarà en valor l’obra de Leonard Bernstein i altres compositors més actuals com Mealor i Lauridsen”. L’Orfeó Universitari ho farà de la mà de l’organista Carlos García-Bernalt, col·laborador habitual d’Hespèrion XX i Al Ayre Español, entre altres grups.

La segona part no solament destaca per la selecció de nadales tradicionals, sinó per l’estrena de dues nadales en valencià inèdites del compositor Pau de Luis. “Nit de vetlla” i “Els Reis” són les obres compostes per Pau de Luis per a aquest dia tan especial en el qual el món musical i l’universitari es donen la mà per donar el millor de si mateix.

Des del curs passat l’Orfeó ha posat en funcionament el projecte residències, que compta amb un compositor i un artista plàstic, amb el qual l’Orfeó pretén crear espais interdisciplinaris que servisquen per dinamitzar el món creatiu a València. El curs anterior va ser l’artista Rafael Armengol i el compositor Ramón Pastor qui van participar d’aquest projecte, i enguany comptarà amb la col·laboració de Joël Mestre com a artista resident i de Pau de Luis com a compositor resident.

Les entrades per a aquest concert estan a la venda (PVP de 6 € a 12 €) en les taquilles del Palau de la Música o en www.entradas.com

Comparteix

Icona de pantalla completa