Diari La Veu del País Valencià
La Plataforma per la llengua adverteix del greuge persistent del català al cinema
RedactaVeu / Barcelona

“Warner, Fox, Universal, Disney, Sony, eOne/Aurum i Paramount abusen de les subvencions públiques per al cinema en català i mantenen una situació insòlita i injusta per al públic catalanoparlant”, adverteix la Plataforma per la llengua.

Segons la plataforma, aquestes distribuïdores han rebut subvencions de milers d’euros en els darrers anys, i han recaptat centenars de milers d’euros a taquilla per les seues versions en català. Tot i això, al 2013 l’oferta de cinema en la nostra llengua no arribava al 3% de la cartellera. És per això que han engegat una campanya en què encoratgen perquè tothom els ajude a denunciar-ho, “enviem milers de correus electrònics a aquestes empreses per exigir que respectin els espectadors catalanoparlants!”.

Des de l’ONG del català “volem denunciar el rol de les grans distribuïdores en aquesta situació d’injustícia i discriminació, i volem deixar clara la nostra intenció de lluitar per un cinema en català just i per a tothom”, expliquen. Així, per col·laborar en aquesta campanya, informen de què cal fer per fer aquests enviaments de correus: Entra al web elcatalaalcinema.cat i coneix les propostes que la Plataforma per la Llengua planteja per a evitar l’abús econòmic que patim els catalans per part de les majors i distribuïdores de Madrid i per promoure el català al cinema!”.

Comparteix

Icona de pantalla completa