Diari La Veu del País Valencià
València posa en marxa l’estratègia Va Cabanyal!
RedactaVeu / València

El regidor de Participació, Drets i Innovació, Jordi Peris, ha presentat l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) elaborada per l’equip Va Cabanyal!, el coordinador del qual, l’arquitecte Carmel Gradolí, també ha intervingut en un acte on s’ha donat a conèixer als veïns i mitjans de comunicació la proposta amb la qual l’Ajuntament de València concorrerà a la convocatòria de fons FEDER que serviran per a millorar la qualitat de vida i la situació econòmica, social i ambiental als barris del Cabanyal, el Canyamelar i Cap de França.

Tant Peris com Gradolí han destacat el caràcter innovador del procés d’elaboració de l’EDUSI “d’una manera totalment col·laboradora, amb participació en tot moment de ciutadans, Administració i tècnics. Ha sigut una forma totalment nova de treballar, en què davant de la tradicional imposició des de dalt, en aquest cas ha prevalgut l’aportació des de baix”, ha afirmat el regidor.

Un projecte de ciutat des de la ciutadania activa

El responsable de l’Àrea de Participació ha destacat, d’una banda, que amb eixe treball “donem resposta al compromís polític que assumim allà pel mes de juliol en derogar el PEPRI, i ho fem amb una forma de treballar absolutament innovadora”. Ha afegit que aquesta estratègia “no és solament un projecte de barri, forma part d’un projecte de ciutat per a establir una connexió entre València i el mar a través dels barris marítims, posant-los en valor a partir de les seues característiques i peculiaritats”

Un altre aspecte que ha destacat és que el que hi ha darrere és “un procés de participació ciutadana absolutament nou basat en el diàleg i en la comunicació amb els veïns. No és un projecte de l’Ajuntament, sinó un projecte per a construir conjuntament amb la gent des del concepte de ciutadania activa”.

Hi han participat més de 100 col·lectius

Eixa participació ciutadana, aconseguida a través de més de 60 reunions, tres tallers multitudinaris al teatre El Musical, canals de comunicació permanent com la pàgina web , el correu electrònic, una pàgina de transparència on es pot veure tot el que s’ha fet i una presència constant al barri, ha donat fruit en una estratègia que conté onze línies d’actuació impregnades “d’eixa participació ciutadana permanent i des de la base, que ha prioritzat les propostes dels veïns i dels agents socials dels barris inclosos en l’àmbit d’actuació”.

Peris ha explicat a veïns i mitjans de comunicació el contingut, l’objectiu i les línies d’actuació de la proposta elaborada per un equip multidisciplinari encapçalat per l’arquitecte Carmel Gradolí per a optar a més 15 milions dels 83.031.000 euros que corresponen al País Valencià en una primera convocatòria. El pressupost de l’estratègia, que comprén el període 2016-2021, arriba a la xifra de 30.450.000 euros, ja que l’Ajuntament haurà d’aportar una quantitat similar a la concedida a través dels fons FEDER per al desenvolupament urbà sostenible i integrat d’aquests barris de València i, per extensió, de tota la ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa