Prou discriminació lingüística! Suport per a Ivan Jordà. Clica i fes la teua queixa

Plataforma per la Llengua crida a rebel·lar-se contra la discriminació lingüística. Ha publicat una piulada de suport al portaveu comarcal de Compromís, Ivan Jordà, retingut per parlar en valencià
23 desembre 2015 01:00h

L. Part
/ València.


“Fins ací hem arribat”. Això és el que sembla ha pensat PlataformaxLlengua (@llenguacat), que  ha publicat aquesta vesprada de dimecres, dia 23, un tuit amb el text “Prou discriminació lingüística! Tot el nostre suport @ivanjorda7 Entra –en aquest enllaç- i fes la teva queixa”.
 
La piulada expressa a les clares la indignació de la Plataforma respecte a la detenció del portaveu comarcal de Joves amb Compromís per l'Alcoià, el Comtat i Les Foies, Ivan Jordà, pel simple fet d'expressar-se en valencià quan un membre del cos policial va demanar-li que s'identificara mitjançant el DNI, segons un comunicat de Joves amb Compromís d’aquesta comarca.

I per això, s’acompanya d’una entrada a la secció de queixes i denúncies de la Plataforma per La Llengua amb l’objectiu d’animar els ciutadans i ciutadanes que usen la nostra llengua perquè denuncien els casos de discriminació lingüística, al temps que es recorda que "Totes les persones tenen dret a no ésser discriminades per raons lingüístiques", segons figura en l’Estatut d'autonomia de Catalunya.
 

 
 En altre tuit posterior, @llenguacat  denuncia que el @Congreso_Es, l’únic parlament de la UE que no permet l’ús d’una llengua pròpia de dimensions de la catalana.

Per últim, recordar que el portaveu comarcal Ivan Jordà va ser retingut pel simple fet d'expressar-se en valencià quan un membre del cos policial va demanar-li que s'identificara mitjançant el DNI. Ivan Jordà, que portava una samarreta contra la llei mordassa, no es va negar a identificar-se en cap moment. El policia li va dir "A mi me vas a tener respeto y no me hables más en valenciano de mierda", sempre segons la versió de la formació nacionalista Joves amb Compromís.


 
next