València dóna el vistiplau a 'Va Cabanyal-Canyamelar-Cap de França'

Compromís, PSPV,Valencià en Comú i C’S donen suport a l’estratègia de DUSI 'Va Cabanyal-Canyamelar-Cap de França'
24 desembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València
 
 
El Ple de l’Ajuntament del cap i Casal ha donat aquest passat dia 24 el vistiplau a l'Estratègia DUSI (Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat) denominada ‘Va Cabanyal-Canyamelar-Cap de França’ i a sol·licitar el corresponent cofinançament mitjançant una subvenció de Fons FEDER de la Unió Europea. Els grups municipals Compromís, PSPV-PSOE i València en Comú, que integren l'equip de govern local, i el Grup Ciutadans han donat suport a la proposta, en la qual el PP s'ha abstingut.
 
Es tracta d'una estratègia elaborada per l'equip Va Cabanyal! amb la coordinació de l'arquitecte Carmel Gradolí, i suposa una proposta amb la qual l'Ajuntament de València concorrerà a la convocatòria de fons FEDER per a millorar la qualitat de vida i la situació econòmica, social i ambiental en els barris del Cabanyal, el Canyamelar i el Cap de França.
 
L'aprovació plenària ha estat precedida per la intervenció d'un representant de l'entitat ‘Salvem el Cabanyal’, que ha felicitat la corporació pel projecte, i ha descrit la “situació difícil del barri que –ha assegurat– obliga al fet que s'actue amb tota urgència”.
 
El portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha expressat la seua preocupació pels casos d'ocupació d'immobles en la zona, així com per la situació dels habitatges de titularitat municipal. Així mateix, ha reiterat el seu desig de tindre més participació en els desenvolupaments de l'estratègia.
 
Per la seua banda, Alfonso Novo, portaveu del Grup Popular, ha defensat les línies del Pla per al Cabanyal de l'anterior equip de govern, i ha instat a “no situar el projecte DUSI davall el foc creuat de retrets i acusacions mútues”. No obstant açò, ha rebutjat donar suport a la proposta “perquè el document en si del projecte està ple de tòpics i generalitats –ha assegurat– i ofereix una visió partidista, esbiaixada i tendenciosa”.
 
 
El regidor de Participació, Drets i Innovació Democràtica, Jordi Peris, ha assegurat que “aquesta estratègia arriba en un moment molt important per a mirar cap al futur del barri”. El document, ha explicat l'edil, “suposa un instrument d'intervenció integral per a la rehabilitació cultural, social, econòmica, patrimonial i mediambiental de la zona, i ha defensat “un model de ciutat que s'obri al mar, però des del respecte, l'estima i la valoració d'aquests barris i el seu esperit singular”.
 
En aquest sentit, Peris ha destacat que la proposta deriva “del diàleg entre l'Ajuntament i la gent, la qual cosa suposa un procés innovador de treball, i un aprofundiment en la democràcia participativa, que continuarà a partir d'ara”.
 
Després de l'aprovació de l'estratègia DUSI Va Cabanyal, s'ha donat lectura a un text sobre la signatura, ahir dijous, d'un document dirigit a la revitalització de la Ciutat de l'Artista Faller, un projecte que compta amb el suport per unanimitat dels grups polítics municipals: Compromís, PP, Ciutadans, PSPV-PSOE i València en Comú. El pla inclou mesures per a dignificar l'ofici d'artista faller i millorar i promocionar aquest entorn, que són recollides en el ‘Decàleg Ciutat Artista Faller’.


 
next