Diari La Veu del País Valencià
L’estalvi energètic i econòmic de les llars passa per tindre bones finestres i tancaments
RedactaVeu / València

La Conselleria d’Economia sostenible publicava fa unes setmanes a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) una resolucions amb doble vessant social, per una banda, pal·liar en la mesura de les possibilitats l’increment en la despesa del rebut d’energia i per altra afavorir un increment de treball en el sector d’instal·ladors i productors de finestres, tancaments, panells…, en pro de generar un estalvi energètic i econòmic en la societat valenciana.

Diu l’encapçalament de la Resolució de 24 de novembre de 2015 del president de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), per la qual es convoquen ajudes del Pla Renove de Finestres 2016, destinades a la rehabilitació tèrmica de finestres en habitatges del País Valencià l’adhesió de comerços i empreses instal·ladores.

Tot seguit la resolució justifica que durant la segona meitat del segle XX, el País Valencià va patir un creixent procés d’urbanització i edificació, en què el parc edificatori construït es va caracteritzar per uns baixos paràmetres de qualitat Energètica, com a resultat, ens torbàrem amb que els edificis es dissenyaven i construïen, majoritàriament, sense aïllament. A més, la falta de manteniment d’aquests edificis ha portat a un deteriorament dels tancaments i a una disminució de l’estanquitat en les fusteries exteriors, que suposa un augment de la ja elevada demanda energètica d’aquests edificis. No obstant això, la demanda energètica i per consegüent, el consum d’energia total d’aquests edificis pot reduir-se significativament, incentivant la reforma tèrmica de les finestres en façana. És aleshores directament proporcional l’augment de consum energètic per una aïllament dolent o precari amb un augment de la despesa familiar o comercial de la societat.

Per això, segueix la resolució dient que, la rehabilitació de finestres per mitjà de la instal·lació d’aquests envidraments i marcs suposa una de les accions més eficaces per a la millora de l’eficiència energètica d’un edifici. No obstant això, aquests actuacions suposen un sobrecost que varia segons les prestacions energètiques dels envidraments i marcs. Una rehabilitació tèrmica suposa una reducció del consum energètic total de l’edifici d’entre un 5 % i un 10 % anual i per tant és menor la factura energètica associada a calefacció i refrigeració que haurà de pagar el consumidor.

En els casos analitzats, l’estalvi obtingut en la factura energètica no permet recuperar al comprador el sobrepreu pagat per les noves finestres, per la qual cosa es considera convenient incorporar un incentiu econòmic que anime el comprador a adquirir aquestes noves finestres, i d’aquesta forma contribuir de manera eficaç als objectius de disminució del consum energètic i d’emissions de CO2 de les nostres llars.

La resolució per tant està adreçada a la rehabilitació tèrmica de finestres i portes-finestra (envidrament, marc i contramarc) en habitatges habituals del País Valencià, i els beneficiaris seran persones físiques propietàries, usufructuàries o arrendatàries d’un habitatge d’ocupació, segons explica la normativa.

Per últim, el termini per adherir-se tant com empresa instal·ladora o usuari particular que desitja acollir-se a les ajudes per realitzar la renovació cal sol·licitar-ho entre el 12 de gener de 2016 fins el 17 de juny de 2016. A fi que els beneficiaris de les ajudes tinguen coneixement del contingut integre de la resolució de concessió de les ajudes, aquesta serà publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana i en la pàgina web de l’IVACE http://www.ivace.es.

Si volen o necessiten saber-ne més detalls, poden fer-ho punxant ací, o consultant el document adjunt.

Comparteix

Icona de pantalla completa