El rei Jaume I tornarà en 2016 a la plaça Major de Vila-real

En una rèplica en bronze de l'escultura original de Llorens Poy

RedactaVeu / Vila-real

El rei Jaume I tornarà a la plaça Major de Vila-real i ho farà de nou de la mà del Fill Predilecte de la ciutat Vicente Llorens Poy. L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Territori, treballa ja en l'elaboració d'una rèplica de l'estàtua que decora el jardí de la casa de l'escultor, peça original que Llorens Poy va transformar en el monument al rei fundador que, fins a l'any 2006, va presidir el centre de la ciutat.

L'escultura en bronze tindrà una altura d'1,20 metres i la idea que barallen l'alcalde, José Benlloch, i l'edil de Territori, Emilio M. Obiol, és que puga estar instal·lada per a les commemoracions del 742è aniversari de la fundació de la ciutat, el 20 de febrer de 2016. “Després de valorar diferents possibilitats, hem encarregat ja el motle de silicona de la peça original de Llorens Poy i estem treballant amb una fundició amb l'objectiu que el monument a Jaume I que va idear el Fill Predilecte de la ciutat i que va presidir la plaça Major des del 1974 puga tornar d'alguna forma, en una grandària més reduïda però igualment fidel a l'esperit i l'obra de l'escultor, al centre de Vila-real, d'on potser no va haver d’eixir mai”, valora Obiol, qui puntualitza que per a la seua ubicació concreta en la plaça Major s'estan valorant diferents opcions. “Cercarem la millor ubicació possible, tenint en compte les dimensions de l'escultura i el disseny de l'entorn, per a donar-li a l'obra la prestància i el valor que mereix”, agrega.

 “Vicente Llorens Poy i la seua obra són tot un símbol per als vila-realencs i la seua recuperació per al centre neuràlgic de la ciutat farà justícia a la seua memòria. L'escultor sempre havia volgut que el que sens dubte va ser el seu treball més emblemàtic tornara a la plaça Major de la seua ciutat natal i, de fet, la idea de col·locar una rèplica de la peça original de bronze que es conserva en el jardí de la casa-museu la vam començar a valorar ja amb l'artista”, detalla Benlloch, qui assenyala que tot el procés compta amb el beneplàcit i la col·laboració dels hereus de Llorens Poy. 

“Hem volgut ser en tot moment fidels a la memòria del Fill Predilecte de la ciutat, utilitzant el motle de l'estàtua que ell mateix va usar per a alçar el monument al rei fundador que ara presideix el jardí Jaume I. Traslladar ara aquest monument seria molt poc factible i costosíssim; però la col·locació d'aquesta rèplica de l'original permetrà recuperar en el centre urbà una obra de gran simbolisme per a tots els vila-realencs, complint així també una de les il·lusions de l'artista i retent tribut a la seua memòria”, conclou l'alcalde.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat