Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig demana que les bases decidisquen el candidat del PSOE
Europa Press / Madrid

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, considera que el Congrés del PSOE en el qual s’ha de decidir si continua com a líder Pedro Sánchez, ha de celebrar-se quan “toca”, és a dir, el pròxim mes de febrer, i no retardar-se com ha apuntat l’Executiva Federal del partit. A més, ha destacat que cal donar la paraula a les “bases” del partit.

El també líder del PSPV ha comentat, en ser preguntat en quina data ha de convocar-se el Congrés federal que “normalment hauria de ser en el temps que toca” i, a la pregunta de si el candidat del PSOE ha de sorgir d’unes primàries si hi ha noves eleccions, Puig ha subratllat que “en condicions normals” són “les bases les que tenen l’oportunitat de decidir”.

També el president de Castella-la Manxa, Emiliano García Page, ha recalcat que “són els estatuts els que assenyalen que s’han de fer primàries si es repeteixen les eleccions”, però ha declinat especular sobre “què passarà amb el candidat” perquè en si mateix el debat ja “perjudica” el partit i el mateix Sánchez.

El calendari, no massa tard

A més, García Page ha recordat que la data d’aquest conclave, al qual Sánchez ja ha anunciat la seua intenció de presentar-se per a seguir al capdavant del partit, “està determinada ja pels estatuts”.

Per açò, ha explicat que és el Comitè Federal el que haurà de tornar a reunir-se “no massa tard” per a decidir si es manté la seua convocatòria per al febrer o si es modifica i es deixa per a més endavant, com pretén Ferraz.

Comparteix

Icona de pantalla completa