Diari La Veu del País Valencià
Educació comença a pagar les nòmines de desembre i l’extra de Nadal
RedactaVeu / València

El conseller ha comunicat que des de hui s’estan fent efectives les nòmines i les pagues extraordinàries de desembre del personal de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport que encara no havia rebut els ingressos i que inclou docents dels centres sostinguts amb fons públics, aproximadament, unes 55.000 persones.

Des de la conselleria ja es va mostrar la setmana passada el malestar per no haver rebut els ingressos que depenien directament de Madrid per a fer efectives les nòmines i les pagues extra de desembre, ja que la Tresoreria de la Generalitat Valenciana ho tenia tot preparat des de feia setmanes i sols calia l’ingrés corresponent del finançament per a dur a terme els ingressos. “És inadmissible que el govern central ens considere ciutadans de segona. Aquestes actuacions i retards són el clar exemple del sistema de finançament injust que ens imposen a les valencianes i els valencians des del govern central”, ha comentat el conseller Marzà.

Així mateix s’ha volgut remarcar que el problema que s’ha generat afecta tant els docents de centres públics com de centres concertats: “Això és un símptoma que el PP no tracta igual el personal docent valencià que el d’altres territoris i quan es parla d’igualtat nosaltres també volem que siga per a tots i sense embussos. És vergonyós que part del professorat dels centres educatius, tant públics com concertats, encara estiga pendent de pagaments en dates tan assenyalades com les de Nadal”, ha explicat Marzà.

El responsable d’Educació, Cultura i Esport ha comentat que “actuacions d’aquest tipus són la trista herència de governs que no miren per les persones, governs caducs que han de deixar pas a administracions que treballen de veritat per la gent i que tinguen en compte coses tan fonamentals i senzilles com aquesta: que les persones han de cobrar quan els toca i no amb retards. Així que ja és hora que s’agafe seriosament el tema del finançament autonòmic i que paren d’aprofitar-se dels diners de les valencianes i dels valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa