La FECCOOPV presenta més de 2.000 reclamacions preventives per cobrar els triennis

‘Si no s'arriba a un compromís d'abonament, a l'inici de l'any el professorat es veurà obligat a presentar milers de demandes judicials’, afirmen des de la federació
28 desembre 2015 01:00h

RedactaVeu / València.

Ahir la FE CCOO PV presentava a la Conselleria d'Educació i al Servei Territorial d'Alacant un total de 2.232 reclamacions prèvies de tot el País Valencià, de centres concertats i d'Educació Especial. El conveni de concertada establia el termini del 31 de desembre de 2015 per a abonar unes diferències de triennis al professorat en pagament delegat. La Conselleria governada per l’exconsellera Català no va complir aquest termini, i d’ací uns dies acaba el termini per a presentar aquestes reclamacions, prèvies a la via judicial. 

Per a la majoria del professorat aquestes diferències són d'uns cèntims per trienni, però si es multipliquen pel nombre de triennis de cada persona, per 14 pagues i per 5 anys (de 2009 a 2013, ja que el 12-1-14 es va actualitzar l'import dels triennis) les quantitats resultants dels endarreriments poden arribar a quantitats significatives. En el cas del professorat titulat superior que imparteix classe en el primer cicle d'ESO la diferència és de més de 5€ mensuals per trienni, per la qual cosa eixes diferències podrien aconseguir els 3.000 o 4.000 euros, per a una persona amb jornada completa en eixe nivell i molta antiguitat.

En els centres d'Educació Especial el deute és major perquè els triennis no es van actualitzar en 2014. També s'han inclòs en les reclamacions les diferències de triennis de càrrec (directors, caps d'Estudi i de Departament).

Des de la FE CCOO PV s'ha insistit en Meses sindicals i en converses amb els alts càrrecs de la Conselleria en el “desig d'arribar urgentment a un compromís d'abonament en la Mesa Sindical que permeta solucionar el problema sense haver d'arribar als tribunals”. En l'última reunió, la Conselleria “es va comprometre a convocar una altra Mesa sindical abans de finals d'any, però el fet és que a tres dies del final d'any no hem rebut cap convocatòria, per la qual cosa ha calgut presentar totes aquestes reclamacions, en previsió que poguera prescriure el termini de reclamació”.

No obstant això, des de la FECCOOPV “instem la Conselleria a solucionar aquesta situació sense haver de presentar les demandes judicials”.


 
next