Diari La Veu del País Valencià
Engegat el Festivern on els últims seran els primers ‘d’un any d’esperança’

RedactaVeu / Tavernes de la Valldigna.

Ens hem acostumat ràpidament a determinades expressions. La velocitat amb què passen les notícies quotidianes, els esdeveniments i els fets no deixen lloc a la reflexió, o si més no a l’exercici digestiu dels detalls. Fa tan sols set mesos, quan aquest país moria de deixadesa ningú es podria imaginar que unes hores abans de començar el darrer festival de música en valencià del País Valencià, el president de les Corts Valencianes manifestara públicament a les xarxes socials “hui inaugurem el Festivern amb Jordi Juan, Miquel Gironés la millor manera d’encetar un nou any d’esperança”. Haguera dit això Font de Mora? O tal vegada seguint els principis de “respecte”, “tolerància”, “rebuig de conductes sexistes, racistes, homòfobes, i d’antiviolència” ho haguera celebrat el catòlic Cotino? Naturalment que no, tot i haver estat tots dos presidents de les Corts Valencianes de tots els valencians.

Aquest Festivern és l’últim d’un any que clourà amb l’inici d’un any net. Quan els últims loops de Plan B dijous 31 s’estingisquen eixe “any d’esperança” iniciarà el compte enrere per aconseguir una normalitat allò més plena possible.

No obstant ahir s’encetava amb els concerts vespertins, amb una zona d’acampada que els “festiverners” omplien des de ben d’hora. Amb el darrer homenatge que se celebra al País a Ovidi Montllor en 2015 amb les actuacions de Pau Alabajos, Cesc Freixes i Àlex Vendrell, La Fera Ferotge. A la nit era el torn de sonoritzar la Carpa del Festivern, així d’onze a… hi passaren Suquet de Rap, Maloa Brothers, Pupil·les Dilatives, Embolicats i DJ La Fucktoria.

Hui dimecres, epicentre del festival, la festa i convivència continuarà a la població saforenca amb els diversos tornejos d’esports organitzats, amb pilota en la modalitat de raspall, futbet i bàsquet. La Plaça Major de Tavernes serà el punt neuràlgic per fer cercavila a partir de les 12.30, amb l’adob sonorós que posarà la Xaranga Mecànica per fer correbars, una cercavila bastant particular on cada barra té el seu sant, sens dubte.

A partir de les 18.00 novament la Carpa del Festivern tornarà a omplir-se de goles festiverneres per acaronar els sons dels grups que passaran per l’escenari Assekes, Mai Mai, King Kong Boy, Egalité, Skakeitan, Smoking Souls, Riot Propaganda, Oques Grasses i tancaran la nit de dimecres Karra-Ska’l.

Quasi dijous, i fi de festa, on els últims seran els primers en viure un any que acabaran amb música i començaran amb molta esperança.

Comparteix

Icona de pantalla completa